1 min. čitanja

Održano četvrto ocjenjivanje mljetskih vina i jakih alkoholnih pića

Održano četvrto ocjenjivanje mljetskih vina i jakih alkoholnih pića

Javna ustanova “Nacionalni park Mljet” i Agronomski fakultet iz Zagreba organizirali su Četvrto ocjenjivanje mljetskih vina i jakih alkoholnih pića.

Ocjenjivanje je vršio ocjenjivački tim u sastavu: Ivanka Čelar, dugogodišnja voditeljica ispostave Hrvatskog zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo u Janjini. Frano Vlašić, upravitelj zadruge PZ Stoviš iz Stona. Frano Mihlinić iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede. Domagoj Ivan Žeravica iz Zavoda za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku. Aleksandar Brodski s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Marko Karoglan, predsjednik ocjenjivačkog tima s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Uzorci vina zaprimani su isključivo u staklenoj ambalaži, i to u boci od jedne litre ili od 0,75 litara (po želji vinogradara), a potrebno je bilo donijeti dvije boce istog uzorka.

Kod rakija i likera dozvoljena je bila drugačija ambalaža. Etiketa proizvođača je dopuštena, međutim, kako bi se ispoštovalo načelo anonimnosti, svi uzorci su bili zaprimljeni pod brojem, a komisiji za ocjenjivanje vino je bilo točeno iz boce omotane neprozirnim ubrusom.

Nakon ocjenjivanja vina i likera održana je radionica za vinogradare te prigodni domjenak.

A.M.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.