1 min. čitanja

Održano 21. izdanje Mediteranskog sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Održano 21. izdanje Mediteranskog sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK - Prošli tjedan svečano je otvoreno 21. izdanja Mediteranskog sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva.

Već tradicionalni sajam, koji se ove godine održavao od 15. do 19. ožujka okupio je brojne nacionalne i međunarodne izlagače, stručnjake i entuzijaste s ciljem prezentiranja autohtonih i ekoloških proizvoda iz područja zelenog poduzetništva.

U svom obraćanju pred mnogobrojnim uzvanicima i sugrađanima zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić naglasila je kako je sajam izvrsna prilika za predstavljanje malih proizvođača i OPG-ova poduzetnika koji ustrajno promiču tradicijske i ekološke proizvode s ciljem održivog razvitka ali i istaknutom željom što boljeg plasmana hrvatskih autohtonih proizvoda.

- Kroz svoj dugi vijek Mediteranski sajam dokazao je svoju vrijednost i kvalitetu, jer od prvog dana organizatori nastoje afirmirati ekološku i tradicionalnu proizvodnju uz naglasak na edukaciju  proizvođača, sudionika ali i  posjetitelja. Za našu budućnost iznimno je važna osviještenost o potrebi čuvanja okoliša , ekološkoj proizvodnji i  usklađenom i održivom razvoju te je važno naglasiti kako gradska uprava Grada Dubrovnika  u svom djelovanje ima fokus upravo na zelene politike, održivo gospodarstvo i eko – poljoprivredu. Događaji kao što je Mediteranski sajam jamstvo su dobre suradnje brojnih sudionika u području gospodarstva  i poduzetništva, obrtništva ali i  napora kojeg ulažu u podizanje kvalitete života, održavanja zdravlja i vitalnosti pojedinca i društva - naglasila je.

Svečanosti otvaranja uz voditelja Mediteranskog sajma Vedrana Kraljevića prisustvovali i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede i izaslanik predsjednika Vlade RH Zdravko Tušek, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za turizam i poljoprivredu Dragan Kovačević, varaždinski župan Anđelko Stričak, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo i predsjednica HGK Dubrovačko-neretvanske županije Nikolina Trojić.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.