Održana radionica 'Super heroji - razvrstavanje otpada i recikliranje'

NOVI VINODOLSKI - Od majica su izradili torbe, od plastičnih boca nastala je obitelj Raketa, staklenke su postale vaze, a karton, kartonske kutije i plastični čepovi pretvoreni su u kontrolne ploče i fotoaparate.

U Osnovnoj školi Ivana Mažuranića održana je radionica naziva 'Super heroji - razvrstavanje otpada i recikliranje'. Polaznici radionice bili su učenici trećih razreda, a voditeljica je bila Zorana Butorac. Radionica je održana u sklopu projekta Hrvatska volontira.

Učenici su kroz igru pokazali svoje znanje o očuvanju okoliša i razvrstavanju otpada. Zadatak je bio povezati boju spremnika s vrstom otpada koje se odlaže u njega.  

Zatim su po grupama od sakupljenog razvrstanog otpada izrađivali nove predmete i igre, reciklirali su.

Foto: Grad Novi Vinodolski

Tako su, od majica iz spremnika za odjeću izradili torbe, od plastičnih boca nastala je obitelj Raketa, staklenke su postale vaze i posude za konce, a karton, kartonske kutije i plastični čepovi pretvoreni su u kontrolne ploče i fotoaparate.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako koćari sudjeluju u čišćenju morskog dna od otpada?
Kako bi očistili morsko dno, neki koćari aktivno sudjeluju u ekološkim akcijama. Na palubama uz ribu sortiraju otpad i odvoze ga u luke da bi ga odložili u odgovarajući spremnik. Svi već znamo da se ribarima u mreže umjesto ribe nerijetko zaplete otpad. U pridnenoj povlačnoj mreži, koći ribara s