2 min. čitanja

Na Lignjadi u Unijama natjecalo se 20 ekipa

Na Lignjadi u Unijama natjecalo se 20 ekipa
Foto: Splitska peškarija / Facebook

UNIJE - Prošloga vikenda konačno je održana više puta odgađana Lignjada u Unijama. Natjecalo se dvadeset dvočlanih ekipa, a najbolji ulov ostvarili su Cunjak i Škoda.

Alen Cunjak i Mladen Škoda pobijedili su na Lignjadi u Unijama - Kupu sv. Andrije, koji je nakon nekoliko odgoda napokon održan prošlog vikenda. Natjecalo se 20 dvočlanih ekipa koje su barkama isplovile u akvatorij uz zapadnu obalu otoka Unija, ograničen rtovima Arbit i Lokunji.

Cunjak i Škoda su tijekom šest sati natjecanja ulovili šezdeset liganja, što je nakon vaganja nagrađeno s 15.110 bodova. Drugo mjesto osvojili su Katarina Krsmanović i Željko Krsmanović s 10.375 bodova (45 komada), a treće Noemi Margan i Slobodan Vavan s 5.525 bodova (26 komada).

Ulov je imalo petnaest ekipa, dok je pet parova ostalo bez liganja. Najveću lignju ulovio je Mladen Škoda, primjerak od 640 grama.

Kao uvertira održan je turnir u pikadu, također za parove, a sudjelovalo je šesnaest ekipa. Najprecizniji su bili Robert Katana i Darko Smojver, potom Alem Huskić i Fikret Huskić te Muri Misirlić i Ivan Dropuljić. Natjecanja je organizirao Mjesni odbor Unije uz sudjelovanje volontera i sponzora, a program je zaključen feštom na otvorenom, piše Novi List.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

CRNILO KUP Samo s jednom lignjom pobijedili u natjecanju u lignjolovu!
Marku i Ivanu Jurinu iz Zadra bila je dovoljna samo jedna lignja da ih suci proglase šampionima 6. Crnilo kupa, koji se u subotu poslijepodne održao u Lukoranu. Jedna, ali vrijedna – jer težila je 1105 grama! Drugoplasirani su Zlatka i Orjan Blaslov iz Kali, s ulovljenih 13 liganja,
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.