2 min. čitanja

Održana 8. Trka oko Krka

Održana 8. Trka oko Krka
Foto: Press

NOVI VINODOLSKI/SELCE - Ispred gradske luke u Novom Vinodolskom u petak je startalo 8. izdanje jedriličarske regate Trka oko Krka.

Deset odvažnih posada startalo je po laganom burinu, a jedriili su noćnu navigaciju oko zlatnog otoka od 55 Nm i tijekom sutrašnjeg dana pristigli u cilj ispred luke u Selcu.

Ograničeno vrijeme jedrenja je 24 sata. Ceremonija proglašenja pobjednika održala se u subotu 16. 9. u Selcu s početkom u 20 sati. Regati je prethodio sastanak kormilara i domjenak, a osim za jedriličare, organizatori su se pobrinuli i za članove njihovih obitelji i prijatelje koji su start regate mogli pratiti s izletničkog broda.

S obzirom da se regata održava u terminu globalne ekološke akcije Zelena čistka, organizatori regate dali su doprinos i ekološkom cilju. Suradnjom sa Green Sail inicijativnom kroz svoje regate nastoje doprinositi smanjenju onečišćenja mora i obale te educirati, inspirirati i motivirati nautičku zajednicu na primjenu održivih ekoloških praksi. Tako su i sudionici Trke oko Krka dobili Green Sail zastavice i letke o pravilom postupanju s otpadom koji nastane tijekom regate i načinu njegovog zbrinjavanja.

Regatu organiziraju YC Burin iz Novog i JK Jadro iz Selca uz potporu sponzora i pokrovitelja koji su pružili podršku organizaciji i očuvanju jedne od zanimljivijih navigacijskih regata na ovom području.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.