2 min. čitanja

FOTO Održan tradicionalni koncert Festivala dalmatinskih klapa u čast Grada Omiša

FOTO Održan tradicionalni koncert Festivala dalmatinskih klapa u čast Grada Omiša
Foto: Vicko Vidan

OMIŠ - Festival dalmatinskih klapa Omiš održao je u subotu 13. svibnja svečani koncert povodom blagdana sv. Ivana Nepomuka, zaštitnika Grada Omiša. Koncert koji se tradicionalno održava na Trgu dr. Franje Tuđmana - ispod žižule, premješten je zbog nevremena u kongresnu dvoranu Hotela Plaža koji je rado izašao u susret organizatorima.

Publika, među kojom su bili gradonačelnik Grada Omiša Ivo Tomasović i zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačić, je uživala u gotovo dvosatnom nastupu klapa Subrenum iz Župe dubrovačke i domaće ženske klape Mirabela CZK.

Klapa Subrenum omiškoj se pozornici vratila nakon sedam godina odsustva, te pokazala da je, iako se duže vrijeme ne natječe, i dalje u samom vrhu klapskog pjevanja. Ovi su entuzijasti i zaljubljenici u dalmatinsku pjesmu više od trideset godina u gotovo nepromijenjenom sastavu, a osim a capella izvedbi u svom repertoaru često koriste instrumentalnu pratnju (mandolina, mandola, gitara i bas/kontrabas), te tako nastavljaju njegovati tradiciju i karakteristične glazbene oblike dubrovačkog kraja.

Takvim programom predstavili su se i omiškoj publici izvodeći neke od svojih uspješnica (Zora mi ne svane, Još san jube s tebun sritan, Ako sada spavaš, Kantano vrime, Moj brodiću,…) ali i brojne druge poznate dalmatinske i dubrovačke pjesme kojima su razgalili srca slušatelja.

U tome su im se pridružile i Omišanke iz klape Mirabela izvedbama popularnih pjesama u klapskoj obradi. Prava je šteta što je kiša mnoge Omišane odgovorila od dolaska na koncert koji su im u svoje i u ime Festivala zdušno poklonile ove dvije klape.

Koncert je imao i humanitarnu notu jer su se na njemu prikupljala sredstva u svrhu liječenja Omišanina Damira Koševića koji boluje od rijetke bolesti za koju je potrebno liječenje u SAD-u.

Mijo Stanić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.