1 min. čitanja

Održan godišnji sastanak partnera projekta 'Očuvanje plemenite periske u Jadranskom moru'

Održan godišnji sastanak partnera projekta 'Očuvanje plemenite periske u Jadranskom moru'
Foto: Moreikrs Instagram

Od 11. do 12. travnja 2024. održan je godišnji sastanak partnera projekta Očuvanje plemenite periske u Jadranskom moru u organizaciji Javne ustanove Nacionalni Park Brijuni te uz suorganizaciju Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

- Dva dinamična i konstruktivna dana su iza nas. Izvanredna predavanja, konstruktivne rasprave te prikaz najnovijih znanstvenih i terenskih istraživanja obilježila su ovogodišnji sastanak. Mnogo toga smo dogovorili i puni ideja spremni smo za nastavak provođenja aktivnosti na projektu - objavili su organizatori.

U sklopu sastanka, 12. travnja, održan je i stručni posjet “Plemenitom utočištu” Aquarium Pula. Svi sudionici sastanka imali su priliku razgledati karantenski uzgojni dio Aquariuma u kojemu se nalaze juvenilne i odrasle jedinke plemenite periske te pogon za uzgoj planktona za rast i razvoj periski.

- Plemenita periska ujedinila nas je i na međunarodnoj razini. Svoje aktivnosti i saznanja u području očuvanja plemenite periske prenijeli su nam i suradnici iz Italije, Slovenije i Španjolske. Umrežavanje je jedna od temeljnih aktivnosti koja doprinosi napretku projekta i širenju znanja - kazali su organizatori.

Ovaj sastanak je još jednom potvrdio predanost svih partnera projekta prema zajedničkom cilju očuvanja ove strogo zaštićene vrste.

- Zahvaljujemo se svim sudionicima na aktivnom sudjelovanju te se radujemo daljnjoj uspješnoj suradnji u ostvarivanju naših ciljeva - kazali su organizatori.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.