Održan drugi Dan vina i gastronomije Zadarske županije

ZADAR - U kongresnom centru Fortis u Falkensteiner Punta Skala Resortu, u organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije, održan je '2. Dan vina i gastronomije Zadarske županije'.

Bio je to susret proizvođača prehrambenih proizvoda Zadarske županije, renomiranih chefova i stručnjaka iz područja eno-gastronomije i predstavnika prehrambene i turističke industrije, distribucije i ugostiteljstva.

Ciljana skupina izlagača bili SU ugostitelji, F&B menadžeri, trgovci vinima, vlasnicima dućana delikatesa, sommelieri, distributeri, i drugi subjekti vezani uz gastronomiju i prehrambenu industriju.

U razgovoru s direktoricom Turističke zajednice Općine Pašman Petrom Perinović saznali smo kako je glavni cilj susreta bilo promoviranje održivog turizma.

- To je manifestacija na kojoj su bili razni izlagači iz područja naše županije koji su svoje proizvode predstavili ugostiteljima i svima kojima je hrana sastavni dio posla. Glavni cilj susreta je svakako promoviranje održivog turizma kroz korištenje namirnica lokalnih proizvođača u ugostiteljstvu kao i nuđenje vina našeg okruženja u restoranima i slično - rekla je Perinović.

Brojne izlagače prošloga petka pratio je bogati gastronomski i stručni program: dobrodošlica uz Maraschino Kiss i ukusne zalogaje koje su pripremili učenici Ugostiteljske škole, masterclassevi u izvedbi renomiranih chefova (Damir Tomljanović, Saša Began te Josip Vrsaljko) i degustacija, zatim panel rasprava u kojoj su sudjelovali Saša Špiranec, vinski stručnjak, Boris Šuljić, vinar, vlasnik hotela i restorana te Filip Herceg, stručnjak za maslinova ulja i drugi, prenosi Otok Pašman.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Ključ uspjeha peljeških vinara je povratak tradicionalnoj proizvodnji i prirodnim metodama uzgoja vinove loze
Ovogodišnjom berbom zadovoljni su vinari i vinogradari na Pelješcu. Dobrom urodu su pridonijeli i odlični vremenski uvjeti upravo onda kad je bilo najvažnije. Kiša je pala u pravo vrijeme ali i u dovoljnim količinama. Rezultiralo je to i jedinstvenom berbom u Ponikvama, gdje je na posebno pripremlje…