1 min. čitanja

Održan Dan otvorenih vrata u Hrvatskom vojnom učilištu u Zagrebu i Splitu

Održan Dan otvorenih vrata u Hrvatskom vojnom učilištu u Zagrebu i Splitu
Foto: MORH

SPLIT/ZAGREB - Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” održan je u subotu 11. veljače 2023. godine u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu i u vojarni “Admiral flote Sveto Letica – Barba” u Splitu.

Zainteresiranim posjetiteljima u Zagrebu i Splitu predstavljeni su sveučilišni preddiplomski i diplomski studijski programi Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojnog pomorstva te sveučilišni preddiplomski i diplomski studij Aeronautike – smjer Vojni pilot.

Također, zainteresiranim kandidatima predstavljeni su kampovi i vojna obuka kadeta na HVU te život i rad kadeta.

Prezentaciju na HVU “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu zainteresiranim je održala prodekanica za studijske programe brigadirka Vesna Trut, a u vojarni u Splitu posjetitelje je informirao satnik Zoran Golubović.

U Splitu su posjetitelje, u ime HVU-a “Dr. Franjo Tuđman”, dočekali kadeti studija Vojno pomorstvo, djelatnici Kadetske bojne sa zapovjednikom te nastavnici na Katedri pomorskih operacija na čelu s voditeljicom Odsjeka pomorskih operacija kapetanicom bojnog broda Darijom Jurko. Posjetitelji su razgledali objekte u vojarnama, obučne kabinete, brodove HRM-a, sportske terene, smještajne kapacitete kadeta te vojnu opremu i naoružanje.

U Zagrebu je Dan otvorenih vrata posjetilo 120, a u Splitu oko 40 posjetitelja.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.