1 min. čitanja

Odobreno novih 4 milijuna kuna za obnovu luke Porat

Odobreno novih 4 milijuna kuna za obnovu luke Porat
Foto: ŽLU Krk

PORAT – Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odobrilo je 4,1 milijun kuna za nastavak reknstrukcije luke Porat na otoku Krku.

Odobrena sredstva odnose se na 1. fazu, uporabnu cjelinu 2., ukupne vrijednosti 5.500.000 kuna, a uz odobrena sredstva Ministarstva, u sufinanciranju sudjeluju Općina Malinska- Dubašnica i ŽLU Krk koja je i nositelj projekta. Svi iznosi su s uključenim PDV-om.

Cilj ovog zahvata, koji je podijeljen u dvije uporabne cjeline, je povećanje standarda u luci te bolja zaštita akvatorija luke od vjetrova i valova. Luka bi nakon obnove trebala imati ukupno 103 veza.

Pri samom kraju je rekonstrukcija postojećeg lukobrana s novim obalnim zidom dužine 77 metara, a radovima je obuhvaćeno i izvođenje glavnog energetskog voda za potrebe opskrbe brodica vodom i strujom, kao i cjevovod hidrantske mreže za protupožarnu zaštitu. Ovaj je zahvat vrijedan 4.800.000 kuna, a sufinanciralo ga je nadležno Ministarstvo u iznosu od 3.900.000 kuna, dok su preostali iznos podijelili ŽLU Krk i Općina Malinska- Dubašnica.

Radovi na 2. uporabnoj cjelini, z akoju je odobreno 4,1 milijun kuna, uključuju rekonstrukciju obrambenog valobranog kamenometa i izvedbu armiranobetonskog valobranog zida s vanjske strane primarnog lukobrana, u koje će biti uključeno kameno opločenje šetnice i asfaltiranje kolnika primarnog lukobrana.

Svečano potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju prve faze druge uporabne cjeline u sklopu projekta obnove luke Porat, održat će se u petak, 18. ožujka 2022. u Rijeci, a u ime ŽLU Krk, Sporazum će potpisati v.d. ravnatelja Goran Lajnert. Očekuje se da bi cjelokupna obnova trebala biti gotova do kraja ove godine.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.