Odlučili stati na kraj divljem kampiranju

BUZET - Gradska komunalna tvrtka Park postavila je na zahtjev mještana table zabrane kampiranja na parkiralištu u Humu i ispred ovoga gradića, kod Staze sedam slapova.

Turisti se kamperima znaju zaustaviti na parkiralištu ispred Huma, najmanjeg gradu na svijetu, i tamo prenoćiti. Ljubiteljima adrenalinskih sportova omiljene destinacije za ilegalno kampiranje su i u kanjonu rijeke Mirne kod Tombasina na početku popularne planinarsko pješačke Staze sedam slapova ili kod Istarskog vodovoda. Izbjegavaju plaćanje pristojbi i bacaju smeće u prirodu.

Na sjeveru Istre sada su tome odlučili stati na kraj. Gradska komunalna tvrtka Park postavila je, na zahtjev mještana, table zabrane kampiranja na parkiralištu u Humu i ispred ovoga gradića, kod Staze sedam slapova, a postavit će ih i u Mašimovoj škuji u Buzetu, prenosi Glas Istre.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

U Rovinju krenuo lov na divlje kampere | | Morski HR
Projekcije govore da će ovogodišnja turistička sezona po brojkama biti možda čak i bolja nego rekordna 2019. Turista je sve više, među njima i onih koji na hrvatsku obalu stižu kamperima, ali