3 min. čitanja

Odlična posjećenost Dana otvorenih vrata Pomorske škole u Splitu

Odlična posjećenost Dana otvorenih vrata Pomorske škole u Splitu
Foto: Pomorska škola Split

SPLIT - Tijekom subotnjeg jutra u Pomorskoj školi Split na adresi Zrinsko-frankopanska 36 nastavnici i učenici su s ponosom predstavili uspjehe rada škole zainteresiranim budućim učenicima i njihovim roditeljima.

Škola se može pohvaliti da je samo u ovoj školskoj godini osvojila 1. mjesto na državnom natjecanju WorldSkills Croatia 2023. održanom u Zagrebu u disciplini Pomorski nautičar te 1. mjestom u projektu ekoLucija 101 koji je proveo portal srednja.hr za najbolji eko-projekt u kategoriji srednjih strukovnih škola u Republici Hrvatskoj. Uz priznanje, učenici ribarsko-nautičkog smjera kao nagradu su dobili i putovanje u Europski parlament u Strasbourgu.

Osim iznimnih uspjeha na državnoj razini, učenici i nastavnici svih četiriju smjerova u školi (nautički tehničar, ribarsko-nautički tehničar, tehničar za brodostrojarstvo, tehničar za logistiku i špediciju) predano rade tijekom cijele školske godine na brojnim školskim projektima i programu Erasmus+ koji su uvijek medijski popraćeni od strane HRT-a (emisije More, Dobro jutro, Hrvatska…), Radija Split, Radija Brač, specijaliziranih portala Pomorac.hr, Morski.hr, Otvoreno more, Dalmacija danas, Dalmatinski portal, Dalmacija News te brojnih drugih na lokalnoj i državnoj razini.

Uz projekte, učenici odrađuju terensku nastavu u suradnji s brodogradilištem Brodosplit, Ratnom lukom Lora, Sveučilišnim odjelom za studije mora, Pomorskim fakultetom, tvrtkom Plovput d.o., Jadrolinijom, Lučkom upravom, Lučkom kapetanijom, Institutom za oceanografiju i ribarstvo, Hrvatskim hidrografskim institutom, Pomorskim muzejom, Prirodoslovnim muzejom, ronilačkim klubovima, Ribolovnim društvom Lubin, RK-om Giričić, KPA Iglun, REK-om Podstrana, Hrvatskim veslačkim klubom Mornar, ribarskom lukom od državnog značaja Brižine i brojnim drugima. Naši učenici praktični dio nastave odrađuju na školskom brodu Kraljica mora i ribarskim brodovima, u tvornicama i uzgajalištima ribe, te stječu brojna korisna iskustva i kompetencije potrebne za buduću karijeru.

Upravo kreće i novi projekt za učenike pod nazivom „Tradicijom komiških ribara“.

Nakon završenog četverogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja, učenici svoje obrazovanje nastavljaju na Pomorskom fakultetu, Sveučilišnom odjelu za studije mora te ostalim fakultetima.

Također, nastavnici škole sudjeluju u projektu Modernizacija sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja kao članovi stručnih skupina te izravno doprinose kontinuiranom podizanju kvalitete strukovne nastave na školskoj i državnoj razini.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.