1 min. čitanja

ODGOĐENA REGATA KRSTAŠA U ŠIBENIKU: “Vidimo se dogodine!”

ODGOĐENA REGATA KRSTAŠA U ŠIBENIKU: “Vidimo se dogodine!”
Foto: Screenshot

ŠIBENIK – Nakon što je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u subotu 28.11.2020. donio je nove epidemiološke mjere, kojima su privremeno obustavljena sva sportska natjecanja, Izvršni odbor Jedriličarskog kluba Val donio je odluku da se otkazuje “21. Šibenska regate krstaša” koja se trebala održati 05. prosinca 2010.

Već i prije ovih novih epidemioloških mjera Organizacijski odbor “21. Šibenske regate krstaša” pripremio je prilagođeni program po kojemu bi sve jedrilice koje su trebale sudjelovati u regati pristigle na startnu liniju u predviđeno vrijeme bez ikakvih prethodnih međusobnih fizičkih kontakata.

Prijave za regatu su bile isključivo “on line”, a sastanak skipera održao bi se preko radio veze kojom bi se sudionicima izdale upute za jedrenje.

– Otkazali smo sva događanja na šibenskoj rivi kao i svečanost dodjele nagrada i zabavni program. Smatrali smo da se tako može održati regata, a da se sudionici ne izlažu pretjeranom riziku od zaraze virusom – poručuju iz Jedriličarskog kluba Val, koji ipak kažu da je svemu “presudio Stožer”.

– Ove nove epidemiološke mjere ne ostavljaju nam prostora za održavanje regate, a “21. Šibenska regata krstaša” održati će se slijedeće 2021. godine.

Prekid jedne lijepe tradicije koja traje već 20 godina ne znači puno u usporedbi s razmjerima ove pošasti koju upravo proživljavamo.

S nadom da će ovoj epidemiji uskoro doći kraj i uz želju da svi ostanemo zdravi – pozdrav je uputio, predsjednik JK Val, Marin Paić, dr.med.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznat je datum 21. Šibenske regate krstaša
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.