1 min. čitanja

ODANA POČAST STRADALIMA NA MORU Obilježavanje 30. godišnjice herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu

ODANA POČAST STRADALIMA NA MORU Obilježavanje 30. godišnjice herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu
Foto: GD

DUBROVNIK – U sklopu programa obilježavanja 30. godišnjice herojske obrane Grada i početka srpsko-crnogorske agresije na Dubrovnik u Domovinskom ratu odana je počast i svim stradalima na moru.

Uz prigodnu molitvu i sjećanje na one koji su svoje živote položili za slobodu Hrvatske, vijenci su u more položeni u gruškom zaljevu s broda Tirena.

Počast stradalima na moru u ime Grada Dubrovnika odali su predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i pročelnik Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Zdenko Medović.

Predsjednik Vijeća Potrebica poklonio se i na grobu generala Nojka Marinovića, zapovjednika obrane Dubrovnika koji je preminuo u siječnju ove godine.

Sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu služena je u crkvi Male braće, a ispred crkve svetoga Vlaha učenici dubrovačkih osnovnih škola paljenjem lampiona u znaku broja 30 dali su svoj doprinos ovoj važnoj obljetnici.

Podsjetimo, program obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Dubrovnika trajat će zaključno do Dana dubrovačkih branitelja 6. prosinca, a objedinit će niz događanja od prezentacija multimedijskog karaktera, predstavljanja knjiga, projekcija dokumentarnih filmova, izložbi kojim će se građanima Dubrovnika i svim posjetiteljima slikovito i riječju predstaviti vrijeme velikih stradanja i  ljudskih gubitaka u Domovinskom ratu.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.