2 min. čitanja

"Oda moru" na Krku - slavlje mora uskoro kreće!

"Oda moru" na Krku - slavlje mora uskoro kreće!
Foto: Screenshot/YouTube

U srcu prekrasnoga kaštela grada Krka, 27. travnja 2024. godine održat će se jedinstvena manifestacija pod nazivom „Oda moru“, koja će zasigurno postati nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje.

U sklopu sveobuhvatne manifestacije „Žene - Krila i korijeni ova manifestacija postavlja more kao glavnu zvijezdu pozornice, ističući njegovu važnost kao izvora života i inspiracije.

Iza svega stoji Udruga  „Žene za otok“ u suradnji s  lokalnim izlagačima, a cilj je podsjetiti nas na moćnu prirodnu i kulturnu baštinu koju nam pruža more. Kroz raznolike aktivnosti poput čišćenja obale, izložbi umjetničkih djela, glazbe, kulinarske ponude te edukativnih elemenata, manifestacija će istražiti ljepotu i važnost mora na interaktivan način. Jedan od ključnih događaja manifestacije je volontersko čišćenje obale, gdje će se sakupljeni  materijali koristiti za stvaranje velike umjetničke slike koja će kasnije biti ponuđena na aukciji čiji će prihod ići u dobrotvorne svrhe. Posjetitelji će imati priliku istražiti raznolike aspekte morskog života kroz izložbe slika, fotografija, maketa brodova i školjki, dok će poetski izrazi o moru dodati dodatnu dimenziju manifestaciji.

Foto: Screenshot/YouTube

Glazba i zvukovi mora stvorit će atmosferu mira i opuštanja, dok će kulinarska ponuda, naravno, inspirirana morskim specijalitetima, kao i kokteli inspirirani morem, zadovoljiti i najistančanija nepca.

Dekoracija će prostor pretvoriti u podvodni svijet, a prodajni i izložbeni dio nudit će ručno izrađeni nakit, slike, suvenire, kao i širu ponudu usluga članica udruge „Žene za otok”. Osim zabavnog dijela, manifestacija će sadržavati i edukativne elemente, poput info-pultova s informacijama o očuvanju mora te radionica namijenjenih djeci, kako bi se mladi naučili važnosti očuvanja morskog okoliša. „Oda moru kombinira zabavu, edukaciju i aktivno sudjelovanje zajednice, naglašavajući važnost očuvanja mora za buduće generacije.

 Organizatori zato pozivaju sve ljubitelje mora i prirode da im se pridruže na ovoj nezaboravnoj manifestaciji gdje će se slaviti ljepota mora i njegova neiscrpna inspiracija koja spaja ljude i prirodu u jedinstvenu harmoniju.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.