1 min. čitanja

Od početka godine u Rijeci ukinuto privremeno povećanje cijene vodnih usluga

Od početka godine u Rijeci ukinuto privremeno povećanje cijene vodnih usluga
Foto: Boris Kačan

RIJEKA - Od 1. siječnja 2023. ukinuta je dvomjesečna primjena povećane cijene vodnih usluga te je u primjenu vraćena cijena vodnih usluga iz travnja 2019. godine.

Naime, kako je i najavljeno privremeno povećanje vodanih usluga bilo je na snazi dva mjeseca (od 1. studenog do 31. prosinca 2022.) i to isključivo zbog višestrukog povećanja troškova električne energije s jedne strane te povećanje troškova održavanja komunalnih vodnih građevina s druge strane. Prosječni mjesečni račun, ovisno o kategoriji korisnika, smanjuje se za 20-ak posto.

Novom Odlukom o cijeni vodnih usluga korigirana je cijena za socijalno ugrožene građane, koja ne može biti veća od 60 % cijene koju plaćaju građani koji ne spadaju u kategoriju socijalno ugroženih građana te će sukladno zakonskoj obvezi cijene biti izražene u eurima.

KD Vodovod i kanalizacija Rijeka kontinuirano provodi aktivnosti usmjerene na smanjenje gubitaka vode, ne samo u svrhu plaćanja što niže naknade za korištenje voda, već zbog smanjenja troškova poslovanja i zaštite okoliša kroz uštede na energentima, održavanju i ostalim troškovima.

Grad Rijeka

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.