1 min. čitanja

Očekuje se odluka Vlade o povećanju kapaciteta LNG terminala u Omišlju

Očekuje se odluka Vlade o povećanju kapaciteta LNG terminala u Omišlju
Foto: LNG Hrvatska

ZAGREB - U četvrtak će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održati sjednica Vlade na kojoj se očekuje odluka o povećanju kapaciteta LNG terminala u Omišlju na više od 6 milijardi prostornih metara plina na godinu. Ujedno, očekuje se odluka o povećanju sigurnosti opskrbe plinom gradnjom plinovoda Zlobin - Bosiljevo.

Na sjednici će se naći 19 točaka u otvorenom dijelu i pet u zatvorenom.

Uz ostalo, Vlada će primiti informaciju o aktualnom stanju vezanom za potres, te razmatrati niz prijedloga poput Prijedloga odluke o donošenju Nacionalnog akcijskog plana energetske učinkovitosti za razdoblje od 2022. do 2024. godine, Prijedloga odluke o osnivanju Nacionalnog vijeća za zaštitu potrošača, Prijedloga zaključka u vezi s potpisivanjem ugovora o provedbi Okvirnog ugovora za opskrbu lijekom Veklury (remdesivir) za liječenje COVID-19 pacijenata kojima je potreban dodatni kisik, i drugih.

Hrvatska će udvostručiti kapacitet LNG-a na otoku Krku

Podsjetimo, krajem srpnja ove godine Hrvatska je najavila da će u aktualnoj energetskoj krizi udvostručiti kapacitet LNG-a na otoku Krku s 2,9 milijarda na 6,1 milijardu kubičnih metara.

Vlada želi Hrvatsku pozicionirati kao regionalno energetsko središte u srednjoj Europi kako bi mogla pokriti energetske potrebe svojih susjeda - Slovenije, Bosne i Hercegovine te Mađarske. Hrvatska planira i udvostručiti kapacitete Jadranskog naftovoda (JANAF) koji već s postojećim kapacitetima može zadovoljiti sve potrebe Mađarske, prenosi HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.