Obustavljen postupak protiv vlasnika Nacionala na splitskim Benama, jer je uklonio bespravno sagrađeni dio objekta

SPLIT – Državni inspektorat RH, ured u Splitu, obustavio je postupak izvršenja svog prethodnog inspekcijskog rješenja od 16. siječnja 2021. godine jer je tvrtka Nacional d.o.o. koja drži restoran Va Bene, uklonila bespravno rekonstruirani dio postojeće poslovne građevine i to dogradnju tlocrtnih dimenzija cca 5×10 metara u prizemlju, dograđenu uz zapadno pročelje postojeće građevine izgrađene na posebno zaštićenom području – pomorskom i kulturnom dobru, u uvali Bene na području splitske park šume Marjan, doznajemo iz Splitsko-dalmatinske županije.

Rješenje o obustavi postupka izvršenja inspekcijskog rješenja donesen je 5. svibnja nakon što su 29. travnja 2021. godine inspektori obavili kontrolni inspekcijski pregled i utvrdili da je postupljeno po rješenju o uklanjanju.

Podsjetimo, nakon to je u siječnju Splitsko-dalmatinska županija zaprimila rješenje Državnog inspektorata, Građevinske inspekcije da nepoznata osoba ukloni bespravno izgrađeni dio poslovne zgrade (restorana), Upravni odjel za turizam i pomorstvo je naložio koncesionaru National d.o.o. da postupi po rješenju. Koncesionar je to i učinio te u zadanom roku uklonio bespravno rekonstruirani dio postojeće poslovne građevine.

Više o prvim potezima Državnog inspektorata i tvrtke Nacional d.o.o. pročitajte niže u tekstu.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Po nalogu Državnog inspektorata, vlasnik restorana na splitskim Benama uklanja nelegalne objekte