2 min. čitanja

Obuljen Koržinek obišla radove na Samostanu u Cavtatu koje financira Ministarstvo kulture

Obuljen Koržinek obišla radove na Samostanu u Cavtatu koje financira Ministarstvo kulture
Foto: Općina Konavle

KONAVLE - Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek boravila je u petak u radnom posjetu Općini Konavle. Ministrica je ovom prilikom u pratnji načelnika Boža Lasića sa suradnicima obišla više lokacija u čijoj je obnovi i/ili realizaciji sudjelovalo Ministarstvo.

U Franjevačkom Samostanu Gospe od Snijega gdje je Ministarstvo kulture pomoglo 300 tisuća kuna vrijednu obnovu krovišta, gvardijan fra Ilija Stipić uručio je ministrici zahvalnicu kao simboličnu gestu doprinosa Ministarstva, ali i nje osobno.

Ministrica Obuljen Koržinek obišla je ovom prilikom i Ljetno kino Cavtat koje je Općina Konavle dobila natrag u posjed prije dvije godine te je ubrzo privela svojoj izvornoj javnoj svrsi i vratila svim mještanima Konavala.

Općina Konavle ovaj je projekt uspješno prijavila na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2022. godinu za gradnju, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture Ministarstva kulture i medija. Za tu namjenu odobreno je 300 tisuća kuna.

Naposljetku ministrica je obišla i cavtatsku biblioteku koju je Ministarstvo pomoglo sa 110 tisuća kuna te istaknula kako su Konavle jedan od pozitivnih primjera u Hrvatskoj kada je riječ o ulaganju u kulturu te kako je sretna vidjeti rezultate uloženih sredstava uživo.

Načelnik Lasić zahvalio se ministrici i svim djelatnicima Ministarstva kulture istaknuvši kako će i dalje raditi na dobro pripremljenim prijavama projekata kako bi se kulturni sadržaj još više oplemenio i vratio žiteljima Konavala.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.