1 min. čitanja

Oborio svjetski rekord u surfanju kako bi prikupio sredstva za očuvanje mentalnog zdravlja

Oborio svjetski rekord u surfanju kako bi prikupio sredstva za očuvanje mentalnog zdravlja
Foto: Unsplash / Ilustracija

SVIJET - Australac Blake Johnston oborio je svjetski rekord u surfanju više od 30 sati bez prestanka kako bi prikupio sredstva za pomoć u očuvanju mentalnog zdravlja nakon što je njegov otac počinio suicid.

Bivši profesionalni surfer Blake Johnston oborio je svjetski rekord u petak rano ujutro, ali kaže da još nije završio. Po izlasku iz mora, Johnston je zahvalio stotinama ljudi koji su ga bodrili i vratio se valovima kako bi postavio novi rekord od 40 sati surfanja.

- Imam još posla. Imam 40 godina, ići ću ponovno i dati sve od sebe - izjavio je. Surfer je 'uhvatio' približno 525 valova od početka sesije koju je počeo u četvrtak ujutro, prenosi Sky News.

Johnston se upustio u avanturu postizanja rekorda kako bi prikupio 400.000 australskih dolara za financiranje sprečavanja suicida i za mentalno zdravlje mladih. Naime, njegov otac je prije deset godina počinio samoubojstvo te je i sam imao problema s mentalnim zdravljem.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

ROKOTOK ZAVRŠIO NA UNIJAMA Ribafish otplivao posljednju dionicu između 50 hrvatskih otoka
Nakon četiri godine plivanja od otoka do otoka, Domagoj Jakopović Ribafish obišao je i posljednji od 50 koje je prije te četiri godine odlučio uključiti u svoj projekt Rokotok. Projekt RokOtok pokrenuo je u spomen na svog Roka, dječaka koji je sa svojim tatom isplanirao upoznati i obići

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.