1 min. čitanja

Obnovljena ambulanta na Kapriju koja je bila teško oštećena u požaru

Obnovljena ambulanta na Kapriju koja je bila teško oštećena u požaru
Foto: ŠKŽ

KAPRIJE – Završen je projekt sanacije požarom teško oštećene ambulante na otoku Kaprije. Tri prostorije zgrade u kojoj se nalazila ambulanta i dvosobni stan za liječnika, odnosno medicinsku sestru, kompletno su uništeni u požaru koji je se dogodio 2019. godine.

Projekt sanacije ambulante provela je Šibensko-kninska županija uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Partner na projektu bio je Dom zdravlja Šibenik.

– Zgrada ambulante na Kapriju napokon je obnovljena i spremna za prihvat kako lokalnog stanovništva, tako i turista koje očekujemo u nadolazećoj turističkoj sezoni. Prostorije ćemo kroz koji dan opremiti namještajem koji je uglavnom sačuvan od požara te očekujemo skori početak rada ambulante – kazao je župan Goran Pauk.

Projekt vrijedan 509.155,00 kn Ministarstvo je sufinanciralo iznosom od 300.000,00 kn, dok je ostatak novca osigurala Šibensko-kninska županija.

Projektna sredstva bila su usmjerena na izvođenje adaptacijskih, građevinsko-obrtničko-instalaterskih radova te uređenje interijera ambulante; obnovljena je unutrašnjost ambulante s novim pregradnim zidovima, postavljena je unutarnja i vanjska stolarija, novi podovi s izolacijom i keramikom, vodovodne i elektro instalacije te su obnovljena tri sanitarna čvora.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Do temelja izgorjela ambulanta na Kapriju
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.