1 min. čitanja

OBLJETNICA TRAGEDIJE Sjećanje na stradale pri potonuću broda Aurora

OBLJETNICA TRAGEDIJE Sjećanje na stradale pri potonuću broda Aurora
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK – Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i načelnik Općine Konavle Božo Lasić u gruškoj su luci položili vijence u more povodom 29. obljetnice potonuća broda Aurora i teške pomorske nesreće u kojoj je život izgubilo deset osoba, a među njima troje malodobne djece.

Podsjetimo, ova tragična nesreća na moru s nesretnim ishodom zbila se šestog dana u mjesecu svibnju, 1992. godine, kada su se sudarili Jadrolinijin trajket “Ilirija“ i Atlasov brod “Aurora“.

Manjom Aurorom, koja je plovila na ruti između Grada i tada još uvijek okupiranog Cavtata, putovalo je 96 putnika i članova posade.

U pomoć unesrećenima priskočili su posada i putnici broda “Ilirija”, pripadnici Hrvatske ratne mornarice, bolničko osoblje i mnogobrojni građani koji su se u tom trenutku našli u blizini mjesta događaja.

Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković u ovoj je prilici prisjećanja na pomorsku nesreću iskazao žaljenje zbog tragedije koja se zbila u vrijeme Domovinskog rata. „Ova je velika tragedija nažalost zavila u crno mnoge obitelji, iz Grada, Konavala i Župe dubrovačke“ – istaknuo je gradonačelnik Franković.

Ovogodišnjem obilježavanju pomorske nesreće, zbog zdravstvenih razloga nije prisustvovala gospođa Luce Popović, tadašnja djelatnica Crvenog križa koja je uspjela preživjeti pomorsku nesreću.

U potonuću broda “Aurora“ živote su izgubili: Lucija Mandun, Mato Letunić, Luce Letunić, Senka Kralj, Romano Kralj (8), Andrea Banović (3), Nikolina Banović (1,5), Jele Bogišić, Šima Grbešić i Nikola Bulum.

Počivali u miru…

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.