1 min. čitanja

Objavljeni pravilnici za produženje autorizacija ribarima na koćama i plivaricama-srdelarama

Objavljeni pravilnici za produženje autorizacija ribarima na koćama i plivaricama-srdelarama
Foto: Depositphotos

U Narodnim novinama broj 9/2024 objavljeni su pravilnici vezani za produženje autorizacija za koće i plivarice srdelare:

Pravilnik o dopunama Pravilnika o izdavanju odobrenja za obavljanje gospodarskog ribolova na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom i Pravilnik o dopunama Pravilnika o izdavanju odobrenja za obavljanje gospodarskog ribolova na moru pridnenom povlačnom mrežom – koćom.

Kako rokovi valjanosti odobrenja za obavljanje gospodarskog ribolova pridnenom povlačnom mrežom koćom i okružujućom mrežom srdelarom ističu 1. ožujka, ovim dopunama se propisuje produženje valjnosti, odnosno izdavanje novih Odobrenja koje vrijedi za razdoblje od dana izdavanja do 1. ožujka 2026. godine za srdelare i do 31. prosinca 2026. godine za pridnene povlačne koće.

Vlasnici plovila koja imaju odobrenja za obavljanje gospodarskog ribolova ovim alatima trebaju do 1. ožujka predati zahtjeve za izdavanje novih odobrenja u područnim ispostavama Uprave ribarstva. Nema posebnih uvjeta za ovo produženje, osim da je na plovilu instaliran VMS i e-očevidnik. Odobrenje se može izdati i u slučaju da ugrađeni VMS uređaj i e-očevidnik nisu funkcionalni, ako je povlastica pohranjena u Upisnik pohranjenih povlastica.

Zahtjev se može podnijeti i nakon 1. ožujka 2024. godine, ali se u tom slučaju nakon 1. ožujka ne smije obavljati ribolov navedenim alatom, sve dok ne bude izdano novo rješenje o izdavanju odobrenja.

Plava riba

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.