2 min. čitanja

Objavljeni odlični rezultati JANAF-a za prvu polovicu ove godine

Objavljeni odlični rezultati JANAF-a za prvu polovicu ove godine
Foto: LinkedIn

ZAGREB - JANAF d.d. objavio je u četvrtak Nerevidirane nekonsolidirane financijske izvještaje za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2023. godine. Ukupni prihodi u prvoj polovici godine veći su za 33%, a dobit za čak 52,6% u odnosu na prošlu godinu.

Jadranski naftovod upravo je objavio poslovne rezultate za prvu polovicu ove godine koji su po svim pokazateljima odlični. Kako stoji u 'Financijskim izvještajima za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2023.', ukupni prihodi tvrtke iznosili su u promatranom razdoblju 73,4 milijuna eura, što je za 33,0% više od ostvarenja u prethodnoj godini i što je za 20,3% više od plana. Pri tome poslovni prihodi čine 97,6% ukupnih prihoda u promatranom razdoblju.

Istodobno su prihodi od temeljne djelatnosti tvrtke, tj. transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata, iznosili 71,5 mil. eura, što je za 31,9% više nego prethodne godine, odnosno za 18,3% biše od planiranoga. U poslovanju s inozemnim kupcima ostvareno je 51,6 mil. eura ili 72,2% prihoda od temeljne djelatnosti, što je za 40,6% više u usporedbi s prethodnom godinom i za 27,3% više u odnosu na plan.

Na domaćem je tržištu pak ostvareno 19,8 mil. eura ili 27,8% prihoda od temeljne djelatnosti, što je za 13,7% veće od ostvarenja prethodne godine i na razini planiranog. Ukupni rashodi iznosili su 34,8 mil. eura, što je za 16,4% više od onih iz istog razdoblja prošle godine i to većim dijelom zbog rasta cijena električne energije, no od planiranih rashoda manji su za 18,5%. Poslovni rashodi čine 98,9% ukupnih rashoda u tekućem razdoblju.

U skladu s time, JANAF je u prvoj polovici godine ostvario bruto dobit u iznosu od 38,6 mil. eura i neto dobit u iznosu od 31,7 mil. eura, što je za 52,6% više od prošlogodišnjih dobiti.

Na dan 30. lipnja ove godine vrijednost fakturiranih ulaganja u dugotrajnu materijalnu i nematerijalnu imovinu iznosila je 6,7 mil. eura. Uz to, u tekućem je razdoblju u upotrebu stavljena imovina u ukupnom iznosu od 2,2 mil. eura, od čega se 0,7 mil. eura odnosilo na generalne remonte spremnika na Terminalu Sisak. Ukupno ugovoreni, a još neizvršeni radovi i usluge na dan 30. lipnja 2023. godine iznosili su 22,7 mil. eura.

Konačno, na dan 30. lipnja ove godine u JANAF-u je bilo zaposleno 425 radnika.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.