1 min. čitanja

Objavljen poziv vrijedan 70 milijuna eura za obnovu kulturnih objekata

Objavljen poziv vrijedan 70 milijuna eura za obnovu kulturnih objekata
Foto: Wikimedia

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je poziv na dostavu projektnih prijedloga „Obnova javne kulturne infrastrukture“ vrijedan 70 milijuna eura.

Na poziv se mogu prijaviti ustanove u kulturi te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, a prihvatljive aktivnosti obuhvaćaju unaprjeđenje kulturnih objekata, odnosno njihovu revitalizaciju i opremanje.

Najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po pojedinom prijavljenom projektu je 6 milijuna eura. Poziv je otvoren do kraja 2024. godine, a projektni prijedlozi mogu se podnositi od 1. veljače 2024.

„Obnova javne kulturne infrastrukture“ šesti je objavljeni poziv iz Programa konkurentnost i kohezija 2021. – 2027.

Više informacija o njemu, kao i o ranije objavljenim pozivima, dostupno je na novoj internetskoj stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije eufondovi.gov.hr koja na jednom mjestu objedinjuje sve informacije o EU fondovima, uključujući i pozive iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

- Poziv cilja na povećanje pristupačnosti i sudjelovanja u kulturnim aktivnostima svih naših građana i drago mi je da nastavljamo s podupiranjem razvoja sektora kulture. Smisao korištenja EU sredstava ne očituje se samo kroz efekte u gospodarstvu, već i kroz širi društveni utjecaj, što također podiže nivo javnih usluga i kvalitetu života. Veselimo se svim novim uspješnim projektima koji će proizaći iz ovog poziva - naglašava ministar Šime Erlić.

Ovaj poziv šesti je po redu iz novog Programa konkurentnost i kohezija 2021. – 2027. te time njihova ukupna zajednička alokacija iznosi nešto više od 150 milijuna eura.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.