2 min. čitanja

Objavljen Natječaj za nove skladbe na Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima

Objavljen Natječaj za nove skladbe na Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima
Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX / VDP / Promo

KAŠTEL KAMBELOVAC - Direkcija Festivala Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima, objavila je Natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na festivalu Kaštelanski đir 2023. godine.

Objavljeni su i uvjeti Natječaja:

1. Poželjno je da skladbe svojim glazbenim i/ili poetskim karakterom odražavaju dalmatinsko mediteransko podneblje. U pogledu glazbenog aranžmana nema strogih stilskih ograničenja, klape ga  mogu odabrati prema vlastitim sklonostima.

2. Skladbu treba dostaviti organizatoru, i to na način da sadržava:

a) kvalitetno izrađenu oglednu snimku skladbe kakva je zamišljena za izvođenje (ne smije biti dulja od  4:00 min; prekoračenje je dozvoljeno uz odobrenje organizatora),

b) naziv skladbe,

c) ime i prezime autora glazbe i teksta,

d) naziv klape kojoj je skladba namijenjena,

e) jedan primjerak stihova.

3. Oglednu snimku, odnosno prijavu, poslati putem e-maila (prijave@vdp.hr), 4. Natječaj je otvoren do 24. travnja 2023. godine.

5. Nakon što selekcijski odbor odabere skladbe koje će se izvoditi na festivalu, klape su dužne izraditi  finalnu snimku. Rok za predaju finalne snimke je 29. svibnja 2023. godine.

6. Slanjem skladbi na natječaj autori jamče da su isključivi nositelji autorskih prava. U slučaju bilo  kakvih sudskih sporova po ovom pitanju, svu odgovornost i nanesenu štetu snosi autor. Autori  nemaju pravo naknadnog povlačenja odabranih skladbi.

7. Autori odabranih skladbi za izvedbu dužni su prihvatiti sugestije u glazbi i stihovima ako to  organizator iz programskih i umjetničkih razloga bude zahtijevao.

8. Autori odabranih skladbi obvezuju se u roku od 20 dana od dana objavljivanja rezultata natječaja,  potpisati s organizatorom izdavački ugovor.

9. Slanjem skladbi na natječaj autori prihvaćaju natječajne uvjete i prenose pravo na organizatora da  odabrane skladbe prvi put javno izvede, snimi na nosačima zvuka i slike, tiska u notnom izdanju,  prenosi putem radija i TV-a, te da ta prava prenese na treća lica. Sva ostala prava autor pridržava za  sebe.

10. Kaštelanski đir će se održati u nedjelju 23. srpnja 2023. godine, u Kaštel Kambelovcu, na poljani  pokraj crkve svetoga Mihovila, uz festivalski orkestar i pjevanje uživo.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati organizatore na e-mail: direkcija@vdp.hr.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.