1 min. čitanja

Objavljen javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi na području općine Vela Luka

Objavljen javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi na području općine Vela Luka
Foto: Boris Kačan - Vela Luka

VELA LUKA - Na stranicama općine Vela Luka objavljen je javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi na području općine Vela Luka za sufinanciranje nabave sadnog materijala u 2023. godini.

Temeljem Programa potpora poljoprivredi na području općine Vela Luka za razdoblje od 2021. do 2026. godine Načelnica Općine Vela Luka, Katarina Gugić objavljuje javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi na području općine Vela Luka za sufinanciranje nabave sadnog materijala u 2023. godini.

Potpore male vrijednosti u smislu ovog Javnog poziva podrazumijevaju dodjelu bespovratnih novčanih sredstava iz Proračuna Općine Vela Luka a dodjeljuju se sukladno pravilima EU o pružanju državne potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Ovaj se Program primjenjuje na potpore dodijeljene poduzetnicima koji se bave primarnom proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda uz iznimku proizvoda ribarstva i akvakulture obuhvaćenih Uredbom Vijeća.

U svrhu kultiviranja poljoprivrednih površina dodjeljuje se potpore za ulaganja za nabavu i sadnju deklariranog sadnog materijala.

Korisnik potpore je „jedan poduzetnik“ – poljoprivredno gospodarstvo upisano u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava koje ima poljoprivredne površine i poljoprivrednu proizvodnju na području Općine Vela Luka, a pod poljoprivrednim gospodarstvom podrazumijevaju se obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), obrti, trgovačka društva, zadruge ili udruge registrirane u Registru udruga RH.

Korisnik mora udovoljavati slijedećim uvjetima za dodjelu potpore:
Biti upisan u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.
Imati poljoprivredne površine i poljoprivrednu proizvodnju na području Općine Vela Luka.
Potvrditi da mu isti troškovi nisu subvencionirani iz drugog izvora.
Na dan podnošenja prijave na ovaj Javni poziv korisnik ne smije imati nepodmirenih dugovanja prema Općini Vela Luka i trgovačkim društvima kojima je Općina Vela Luka osnivač.

Sve potrebne informacije zainteresirani mogu pronaći na poveznici: https://www.velaluka.hr/.../javni-poziv-za-dodjelu

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.