2 min. čitanja

Obilježen Dan Šibensko-kninske županije

Obilježen Dan Šibensko-kninske županije
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK - Svečana sjednica Županijske skupštine održana je u petak u Šibeniku u povodu obilježavanja Dana Šibensko-kninske županije.

Svečanoj sjednici nazočili su i prigodnim govorima čestitali Dan županije izaslanica Predsjednika Republike Hrvatske Melita Mulić, savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo, gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, kao izaslanik Predsjednika Vlade RH, te domaćin, predsjednik Županijske skupštine Stipe Petrina i šibensko-kninski župan Marko Jelić.

Gradonačelnik Burić uputio je čestitke za Dan županije i kazao kako su Grad i Županija zajedničkim snagama prelomili ono što je desetljećima san svih Šibenčana, a to je gradnja nove bolnice.

- Drago mi je da su nastavljeni i dovršeni svi projekti koje je netko počeo u nekom trenutku, bez prijepora i bez polemiziranja, a zato imamo i prekrasan Regionalni centar kompetentosti "Ars mechanica" u kojem je Grad Šibenik u roku sedam dana proveo kompletnu proceduru i odlukom Gradskog vijeća ustupio prostor Grada Šibenika te proveo nešto što je zajedničko dobro. Slična priča je i s Posjetiteljskim centrom 'Kanal sv. Ante - rekao je Burić dodavši kako se nada da će svaka sljedeća sjednica Županijske skupštine, bez obzira na lokalne izbore, biti plodonosna i uspješna.

Svečanoj sjednici nazočili su gradonačelnici i načelnici s područja Šibensko-kninske županije, kao i brojni predstavnici regionalne i lokalne samouprave te direktori i ravnatelji gradskih i županijskih poduzeća i ustanova.

Nakon prigodnih govora uzvanika i domaćina današnje svečanosti, uručena su priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama.

Plaketu Šibensko-kninske županije dobili su: Društvo sportske rekreacije ‘Feel the Power’ zbog doprinosa u razvoju sporta, brojnih natjecateljskih nastupa i osvajanja medalja u zemlji i inozemstvu, te Radio Ritam zbog višegodišnjeg neprekidnog djelovanja lokalnog radija, osobitog doprinosa u Domovinskom ratu i organiziranja brojnih kulturno-zabavnih, sportskih i humanitarnih događanja na području Šibensko-kninske županije.

Grb Šibensko-kninske županije dobili su Gordana Birin zbog velikog doprinosa u dugogodišnjem djelovanju na području kulture, osobito kroz promoviranje vodičke kulturne baštine, njenog valoriziranja i očuvanja te Joso Smolić zbog iznimnog doprinosa u razvoju obrtništva i poduzetništva kao i organiziranja niza manifestacija kojima se promovira Šibensko-kninska županija u RH i inozemstvu.

Nagradu Šibensko-kninske županije, zbog iznimnih sportskih postignuća i doprinosa sportskoj zajednici, izvanrednom vođenju hrvatskog veterpolskog tima i promoviranju Šibensko-kninske županije u Republici Hrvatskoj i svijetu dobio je Ivica Tucak. Također, isto priznanje dobio je i nogometni entuzijast Goran Ercegović zbog iznimnog doprinosa u razvoju sporta, osobito kao osnivaču malog nogometa, te dugogodišnjem igraču i treneru malog i velikog nogometa na području Šibensko-kninske županije.

U povodu Dana županije, kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve koji su položili svoje živote za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.