1 min. čitanja

Obilježavanje 153. godišnjice osnutka Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku

Obilježavanje 153. godišnjice osnutka Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK - Povodom 153. rođendana Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku pripremljena su dva programa za sve ljubitelje teatra i glazbe.

U subotu 28. siječnja u 20 sati, ususret danu kazališta, u foajeu kazališta (Spomen-soba Ive Brešana) održat će se koncert pod nazivom "Tragovima hrvatske glazbene lirike" u izvedbi mezzosopranistice Nere Gojanović i pijanistice Gordane Pavić, koje su se već nebrojeno puta dokazale kao savršen glazbeni par u svakoj prilici. Ulaz na koncert je slobodan, a zbog ograničenog broja sjedala potrebno je preuzeti ulaznice na blagajni kazališta.

Na dan kazališta, u nedjelju 29. siječnja u goste dolazi Teatar Exit sa svojom uspješnicom "Realisti", autora Jure Karasa, a u režiji Matka Raguža.

Radnja predstave govori o svijetu koji srlja u propast, a ljudi u šoping-centre. Reality show postaje stvarniji od vijesti. Tražimo poslove tamo gdje ih nema, a samo su smrt i kredit neizbježni. Nepodnošljiva lakoća površnosti dopušta nam misliti da možemo ostvarivati svoje snove bez imalo uloženog truda ili resursa bilo koje vrste. Diskriminacija, predrasude, neprilagođenost, narušeni raznovrsni međuljudski odnosi. Realisti kroz smijeh govore o kaotičnoj realnosti i apsurdnostima vremena u kojem živimo u maniri kabareta kroz parodiju i glazbene komentare. Glumačku postavu čine: Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Nikola Nedić, Rok Juričić, Fabijan Komljenović.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.