2 min. čitanja

Obalna straža u zadnji čas izvukla tri brodolomca iz mora prepunog morskih pasa

Obalna straža u zadnji čas izvukla tri brodolomca iz mora prepunog morskih pasa
Foto: Američka obalna straža

Američka obalna straža spasila je u nedjelju trojicu ribolovaca iz mora prepunog morskih pasa u Meksičkom zaljevu otprilike 40 kilometara od obale Em pirea u Louisiani. U moru su proveli 28 sati i imali su nevjerojatnu sreću da su pronađeni!

Obalna straža New Orleansa primila je dojavu od zabrinutog člana obitelji nakon što se ribolovci nisu vratili s ribolovnog izleta u subotu navečer. Njihov 24-metarski brod navodno je potonuo oko 10 sati ujutro, ostavljajući ih bez ikakve mogućnosti komunikacije.

Organizirano je nekoliko zračnih i brodskih posada Obalne straže kako bi pretražili područje veličine Istre. Unatoč veličini pretražnog područja, iz zraka su uspjeli locirati sva tri brodolomca u moru.

Kad je brod obalne straže pristigao na lokaciju, posada je svjedočila nevjerojatnoj situaciji u kojoj su se brodolomaci branili od morskih pasa, a na rukama su im zamijećene ozljede.

Pronađen je prsluk za spašavanje kojeg je morski pas rastrgao na komadiće.

Foto: Američka obalna straža 

Sva trojica nautičara nosila su prsluke za spašavanje, a jedan je u trenutku spašavanja imao znakove hipotermije.

- Pretražili smo veliko područje i zahvalni smo što smo pronašli ove nestale nautičare - rekao je poručnik Kevin Keefe, koordinator misije traganja i spašavanja  u Sektoru New Orleans.

- Da član obitelji nije obavijestio Obalnu stražu i da ova tri nautičara nisu nosila prsluke za spašavanje, ovo bi mogao biti potpuno drugačiji ishod. Cijenimo pomoć javnosti, koja je bila ključna u pomoći u identificiranju mogućih područja na kojima su ti nautičari mogli djelovati prije nego što je brod upao u nevolju - poručio je.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.