1 min. čitanja

Obala u zadarskoj Foši samo što ne potone – Obnova će pričekati kraj sezone

Obala u zadarskoj Foši samo što ne potone – Obnova će pričekati kraj sezone
Foto: Saša Čuka

ZADAR –  U veljači je objavljen natječaj za izvođača radova na rekonstrukciji obalnog zida u Foši koji se raspuknuo 2018. godine da bi gotovo potonuo u 2022. godini. U travnju je donesena odluka Gradonačelnika kojom se među tri ponude izabire izvođač radova, ali oni neće početi prije jeseni.

Proizlazi to iz informacije koju smo tražili iz gradske uprave koja je prikupila novac za taj zahvat od dva i nešto milijuna kuna preko Ministarstva mora i Zadarske županije, piše 057.info.

Radovi na sanaciji gata i obalnog zida u uvali Foša u Zadru ugovoreni su s tvrtkom AKROPOLIS d.o.o. iz Splita na iznos 2.061.050,00 kn s uračunatim PDV-om. Rok završetka radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, podsjećaju u odgovoru kojeg prenose iz Ureda gradonačelnika.

Gradske vlasti ne prate stanje u Foši koje se brže mijenja nego što oni vide

Upitani “tko će nadzirati te radove na pomorskom dobru?”, iz Grada Zadra odgovaraju da je stručni nadzor nad radovima ugovoren s tvrtkom RADIX ING d.o.o. iz Zadra na iznos 78.750,00 kn s uračunatim PDV-om. Radi se o firmi čiji je vlasnik dipl. ing. građevine Andrija Šarić koji je napustio Lučku upravu Zadar, piše 057-info.

S izvođenjem radova otpočet će se odmah nakon glavne turističke sezone, najavili su nadležni iz gradske uprave koji i dalje govore o sanaciji iako se radi o rekonstrukciji obalnog zida prema projektu splitske Obale.

I te radove bi radije vidjeli gosti, osobito domaći, nego što će i ovo ljeto gledati urušen i opasan obalni zid u zapuštenom prostoru – ruglo u najljepšem dijelu povijesne jezgre.

Prema njihovom troškovniku, procjena vrijednosti radova bila je 2.1 milijun kuna bez PDV-a.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.