1 min. čitanja

O slučaju “Gospodin Njonjo” oglasio se MUP: “Dužni smo provjeravati komunikaciju s nepoznatih brojeva”

O slučaju “Gospodin Njonjo” oglasio se MUP: “Dužni smo provjeravati komunikaciju s nepoznatih brojeva”
Foto: MUP

Velik interes javnosti pobudio je istup turističkog radnika iz Starigrada na Hvaru Tonija Beroša, koji je Novom listu ispričao što se dogodilo 5. kolovoza, nakon poziva predsjedniku Sabora, Gordanu Jandrokoviću. U međuvremenu se o slučaju oglasilo i Ministarstvo unutarnjih poslova.

Beroš, naime, tvrdi da se Jandrokoviću obratio s “Dobar dan, gospodine Njonjo”, nakon čega je Jandroković na njega počeo vikati, da bi Hvaranina na kraju policija pozvala na obavijesni razgovor zbog prijetnje, koju, kaže nije izgovorio. Razgovor kaže, da su slušali i drugi svjedoci.

Zašto je reagirala policija i tko ju je pozvao, pojasnili su danas iz MUP-a:

“S obzirom na brojne upite medija dostavljamo pojašnjenje načina policijskog postupanja kada su u pitanju štićene osobe i pozivi zaprimljeni sa anonimnog broja

Radi se o standardnom sigurnosnom protokolu kad su u pitanju štićene osobe te napominjemo da štićena osoba ne može ni na koji način utjecati na sigurnosne protokole, odnosno utjecati na postupanje ili nepostupanje policije.

Tako u skladu sa sigurnosnim procedurama koje se provode prilikom provođenja mjera osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora, policija obavlja sigurnosni pregled svih poštanskih pošiljki koje se unose u štićene objekte i prostore, a štićene osobe dužne su prijaviti svu komunikaciju upućenu prema njima s nepoznatih brojeva telefona, nepoznatih adresa elektroničke pošte i općenito iz nepoznatih komunikacijskih izvora.

Nakon što se provede prethodno navedena procedura, nadležne stručne službe poduzimaju mjere i aktivnosti iz svog djelokruga rada s ciljem utvrđivanja mogućeg ugrožavanja štićene osobe”, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog “Dobar dan, gospodine Njonjo”, Hvaranina maltretirala policija
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.