O incidentu na Drveniku pišu i češki mediji: “Sramota čeških turista u Hrvatskoj”

Za incident na otoku Drvenik Veli, o kojem je među prvima pisao Morski HR, pročulo se i van granica Hrvatske, pa su tako viđenim, jednako zgroženi i češki novinari koji na naslovnicama pišu o “sramoti svojih turista” i njihovog hrvatskog domaćina.

– Česi su lokalno stanovništvo tjerali s plaže uz brojne uvrede! Incident na Drveniku Velom završio je velikom sramotom za grupu čeških putnika i njihovog domaćina. Vulgarno je psovao i pozvao policiju, a sada se suočava s optužbama za kršenje zakona – piše češki portal idnes.cz koji do u detalje prenosi priču o incidentu u kojoj je sudjelovalo i nekoliko Čehinja.

Kao neviđenu sramotu prenose i kako je novinarku Tonku Alujević jedna od gošći udarila mobitelom u glavu.

– Policajka je rekla kako je mislila da sjede u njegovom dnevnom boravku i potom naglasila kako obala šest metara od mora po zakonu ne može biti privatno vlasništvo – napominje se u tekstu.

Prenose i detalj zbog kojeg su vjerojatno naivne Čehinje pomislile da imaju pravo; plaža se pojavljuje i u oglasu za, sada već “opjevanu”, vilu, a gostima se nudi kao privatna za cijenu od 300 do 750 eura za noć.

Upozorenje! Zbog učestalih psovki i neprikladnog riječnika, video nije namijenjen mlađim čitateljima.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

INCIDENT NA DRVENIKU Uzurpirali pomorsko dobro i urlalali na kupače: “Makni mi se s plaže, je*at ću ti majku”
Vlasnik parcele na Drveniku nakon incidenta: “To nisam ja na snimci, svatko se može kupati na plaži”
DIVLJAK S DRVENIKA NIJE JEDINI: U Hrvatskoj se 1574 objekata oglašavaju s pojmom “privatna plaža”