1 min. čitanja

NP Brijuni već su dvije i pol godine bez ravnatelja!

NP Brijuni već su dvije i pol godine bez ravnatelja!
Foto: Screenshot/YouTube

Nataša Stojkovski imenovana je vršiteljicom dužnosti ravnateljice Javne ustanove Nacionalni park Brijuni na razdoblje od pola godine, počevši od 29. siječnja. Dakle, do kraja srpnja.

Stojkovski je treća po redu vršiteljica dužnosti ravnatelja/ice od listopada 2021. godine. To znači da Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja – kroz koje je otad prodefiliralo isto toliko ministara – dvije i pol godine nije raspisalo natječaj za ravnatelja/icu, javlja Istra24.

Zadnji ravnatelj bio je HDZ-ov Marno Milotić, kojemu je mandat istekao u listopadu 2021. godine. On je nakon toga postavljen za vršitelja dužnosti. Od studenog 2022. do siječnja ove godine, v.d. je bio Eduard Kolić.

Ravnatelja/icu, naime, imenuje i razrješava ministar na temelju, određeno je statutom nacionalnog parka, javnog natječaja koji raspisuje Upravno vijeće.

Nitko nije pokazao zanimanje za ovu bizarnu situaciju na Brijunima, niti vladajući koji su nakon Tomislava Ćorića i Davora Filipovića za ministra postavili Damira Habijana, a niti oporba. Tako će se prije birati novi saziv Hrvatskog sabora, nego što će Nacionalni park Brijuni dobiti ravnatelja/icu.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.