1 min. čitanja

NP Brijuni dodijeljen certifikat održivog upravljanja na smanjenje negativnog utjecaja masovnog turizma

NP Brijuni dodijeljen certifikat održivog upravljanja na smanjenje negativnog utjecaja masovnog turizma
Foto: NP Brijuni

BRIJUNI/POREČ – Na Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču, danas će se održati dodjela INHERITURA certifikata javnoj ustanovi Nacionalni park Brijuni i javnoj ustanovi Natura Histrica za lokaciju Luka Budava u Ližnjanu (područje ekološke mreže koja se u cijelosti nalazi u administrativnom sastavu Općine Ližnjan).

Projektom „Održive turističke strategije za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine mediteranske obale i priobalja” – INHERIT, međunarodni projektni tim definirao je okvir za procjenu održivosti u upravljanju lokacijama zaštićene prirodne baštine u kontekstu smanjenja negativnih utjecaja masovnog turizma na prirodnu baštinu.

Međunarodna INHERITURA oznaka predstavlja svojevrsni certifikat za napredniju razinu održivog upravljanja područjima valorizirane prirodne baštine koja se ujedno smatra turističkom atrakcijom. Predmetni certifikat dodijeljen područjima zaštićene prirodne baštine lociranim na mediteranskim obalnim i priobalnim područjima koja implementiraju višu razinu održivosti u upravljanju područjem zaštićene prirodne baštine.

Za dodjelu INHERITURA certifikata i uspostavu INHERITURA područja na prostoru Republike Hrvatske, mogla su se prijaviti tijela koja upravljaju zaštićenim područjima prirodne baštine u sklopu Otvorenog poziva za uspostavu INHERITURA područja čiji je poziv bio objavljen na mrežnim stranicama Instituta za poljoprivredu i turizam.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.