1 min. čitanja

Novo prizemljenje zbog ptice

Novo prizemljenje zbog ptice
Foto: HVZ

DUBROVNIK - Zbog noćašnjeg širenja požara na brdu Nepravić iznad Slanog u Dubrovačkom primorju jutros su na požarište upućene i dodatne vatrogasne snage, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Zasad nema opasnosti za kuće, ali velika je fronta i vjetar stvara probleme, javlja Dnevnik.hr. Uz lokalne snage, požar gase vatrogasne snage iz županije i IVP Dubrovnik, a na požarištu su trebali biti angažirani po jedan Canadair i Air Tractor.

Međutim, kanader je naletio na pticu zbog čega je morao biti prizemljen u Dubrovniku. Ove sezone to je već treći takav slučaj, i dodatno opterećenje za gasitelje iz zraka, kao da nedostatak operativnih kanadera nije već ozbiljan problem.  

Požar kod Slanog aktivan je od srijede, kada je buknuo na dva mjesta, uslijed grmljavinskog nevremena na graničnom području s Bosnom i Hercegovinom. Jedno vrijeme je bio lokaliziran uz pomoć zračnih snaga, dok se zemaljske nisu uspjele popeti na brdo.

V.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO/VIDEO Požari na Velebitu, Dinari i u Slanom kod Dubrovnika | | Morski HR
“Majka Dinara u plamenu a ni ocu Velebitu na zapadu nije ništa lakše...”, napisali su vatrogasci iz DVD-a Drniš uz objavu dramatičnih snimki iz zraka. Tijekom jučerašnjeg dana na intervencij

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.