1 min. čitanja

Novo priopćenje tvrtke Bourbon Offshore: “Uočen prevrnuti brod za spašavanje, nastavljamo potragu za nestalima”

Novo priopćenje tvrtke Bourbon Offshore: “Uočen prevrnuti brod za spašavanje, nastavljamo potragu za nestalima”
Foto: Todd Richards / Facebook

Tvrtka Bourbon Offshore upravo je objavila najnovije priopćenje u kojem opisuju današnji tijek operacije traganja za 11 nestalih članova posade potonulog tegljača Bourbon Rhode. Podsjetimo, među nestalima je i hrvatski kapetan Dino Miškić.

“Potraga za tegljačem Burbon Rhode se nastavlja svim raspoloživim snagama, uključujući Regionalni operativni centar za prismotru i spašavanje, zajedno s Francuskom ratnom mornaricom.

Pet komercijalnih brodova promijenilo je smjer kako bi pomogli pri traganju za nestalim pomorcima. Potražni zrakoplov Falcon 50, kao i zračne snage Američkog nacionalnog centra za istraživanje uragana, u nekoliko je navrata preletjelo područje potrage. Francuska fregata „Ventose“ i helikopter „Pantera“ će intervenirati sutra, 30. rujna.”, kažu iz tvrtke i podsjećaju na jučerašnji plan akcije spašavanja koji će se nastaviti i do pronalaska nestalih.

“U subotu navečer letjelice NHC-a, a potom i Falcon 50 primijetili su prevrnuti spasilački brod. Trgovački brod uključen u operaciju trenutno se kreće u tom smjeru kako bi ga pokušao ponovno uočiti.

BOURBON-ov krizni stožer i timovi ostaju u potpunosti mobilizirani za praćenje situacije i održavanje kontakta s obiteljima članova posade, pružajući im punu podršku u ovom teškom vremenu”, priopćili su iz kompanije.

Bourbon Rhode PRESS

PROČITAJTE JOŠ:

Oglasio se i hrvatski ministar vanjskih poslova: “U stalnom smo kontaktu s kompanijom nestalog broda”

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.