2 min. čitanja

Novim projektom postojeća kanalizacija mjesta Preka i Poljane spojit će se na pročišćivač

Novim projektom postojeća kanalizacija mjesta Preka i Poljane spojit će se na pročišćivač
Foto: Boris Kačan

PREKO - Projekt obuhvaća gradnju pročišćivača otpadnih voda i podmorskog ispusta te djelomičnog spajanja sustava odvodnje Preka, Poljane i Kali u zajednički sustav javne odvodnje i pročišćavanja.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja odobrilo je financiranje projekta gradnje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Preko - Kali isporučitelju vodnih usluga, komunalnoj tvrtki Otok Ugljan d.o.o.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi 7,880.072,54 eura, procijenjeni prihvatljivi troškovi iznose 6,304.058,03 eura, a dodijeljeno  je bespovratnih 5,043.246,42 eura, odnosno 80 posto iznosa prihvatljivih izdataka projekta, prenose Naši škoji.

Riječ je o projektu 'Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Preko – Kali', koji obuhvaća gradnju pročišćivača otpadnih voda i podmorskog ispusta te djelomičnog spajanja sustava odvodnje Preka, Poljane i Kali u zajednički sustav javne odvodnje i pročišćavanja.

- Ovim projektom sva postojeća kanalizacija mjesta Preka i Poljane spojit će se na pročišćivač, a ujedno će se stvoriti temelji i za sve daljnje faze aglomeracije, za gradnju kanalizacijske mreže i infrastrukture te za priključivanje svih kućanstava u sustav odvodnje - pojasnio je načelnik Općine Preko Jure Brižić.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Gost prijavio fekalije na plaži otoka Ugljana: “Djeca su dobila infekciju!” Dobio je odgovor: “Vi niste prijavljeni na eVisitor”
UGLJAN/PREKO - Roditelji više djece prijavili su hitnim službama pojavu plikova i osipa na koži, koje su djeca dobila, kako kažu, nakon kupanja na lokalnoj plaži Mostir na otoku Ugljanu. Slali su upite i upozorenja odgovornima, no oni od fekalija peru ruke. - Epidemija impetiga na Ugljanu zbog feka…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.