1 min. čitanja

Novi direktor Zračne luke Dubrovnik: "Fokus ćemo staviti na razvoj novih tržišta"

Novi direktor Zračne luke Dubrovnik: "Fokus ćemo staviti na razvoj novih tržišta"
Foto: Zračna luka Dubrovnik

Na skupštini Zračne luke Dubrovnik jednoglasno je za direktora imenovan Viktor Šober, kao što je to ranije predložila Vlada.

Viktor Šober bio je savjetnik za telekomunikacije i informacijsko društvo u Stalnom predstavništvu RH pri EU.

- Prvenstveno se želim zahvaliti Skupštini ZL Dubrovnik na ukazanom povjerenju te očekujem dobru suradnju sa svim sudionicima u razdoblju koje je pred nama. Budući da se nalazimo u tradicionalno najaktivnijem dijelu turističke sezone s najvećim brojem operacija i brojem putnika koji su na razini od otprilike 83 posto u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu možemo biti zadovoljni i s brojevima putnika i s razinom usluge opsluživanja zrakoplova i putnika - kazao je Šober za Dubrovački dnevnik.

Dodao je kako će nakon dvije pandemijske godine vrijeme postsezone i zimskog reda letenja iskoristiti za pripremu sljedeće sezone.

- U tom vremenu će biti potrebno pripremiti se na nove regulatorne izazove, to jeste implementirati primjenu najnovijih regulativa kao i najboljih svjetskih praksi u zahtjevnom i izazovnom zračnom prometu. Također, snažan fokus ćemo staviti i na razvoj novih tržišta - istaknuo je direktor Zračne luke Dubrovnik.

Komentirao je i najavu župana Nikole Dobroslavića kako je ponovo pokrenuta inicijativa prema Vladi da se u nazivu Zračne luke nadoda ime najvećeg hrvatskog znanstvenika Ruđera Boškovića.

- Odluka o promjeni imena Zračne luke Dubrovnik je u domeni Skupštine, međutim svakako želim naglasiti da je Ruđer Bošković jedna od najvažnijih osoba dubrovačke i hrvatske povijesti, te je jedan od najvećih intelektualaca i u svjetskim razmjerima. U svakom slučaju Ruđer Bošković zaslužuje svu našu pažnju i poštovanje - zaključio je novi direktor Zračne luke Dubrovnik Viktor Šober.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.