Novalja je dobila "novu-staru" ribarsku luku!

Projekt ribarske luke vrijedan 4.766.830,99 eura, dovršen je do kraja 2023. godine, a nova infrastruktura sada može ugostiti 31 ribarsko plovilo.

Rekonstrukcija i dogradnja ribarske tako je izvršena na vrijeme i pružat će sigurno utočište za spomenuta plovila dužine do 20 metara. Osim što će biti zaštićeniji od vjetra ribari će imati i bolje uvjete za iskrcaj ribe nakon ribolova.

- Ovi projekti, koji predstavljaju kamen temeljac za budućnost Novalje, rezultat su bliske suradnje lokalne samouprave s Vladom Republike Hrvatske. Uz potporu EU fondova, Grad Novalja usmjerio je svoje resurse i energiju na stvaranje boljih uvjeta za život svojih stanovnika, te poticanje gospodarskog, ribarskog, pomorskog i poljoprivrednog razvoja - zaključio je gradonačelnik Novalje Ivan Dabo.

Uz obnovljenu ribarsku luku otvorena je i Primorska ulica gdje su radovi bili vrijedni gotovo 6 milijuna eura, a transformirali su cestu koja vodi do srca Novalje i njene obnovljene ribarske luke.

Otvorenju u Novalji prisustvovali su i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Novalja će dobiti novu ribarsku luku
Novalja dobiva novu ribarsku luku s 31 vezom za plovila duljine do 20 metara. Ribarska luka bit će sigurna i operativna iskrcajna luka za ribare, ali i sigurno zaklonište. U sklopu ribarske luke povećat će se i dužina operativne obale. Po potpisu Ugovora za izvođenjem radova na rekonstrukciji