1 min. čitanja

'Norwegian Pearl' prvi put uplovio u Rijeku

'Norwegian Pearl' prvi put uplovio u Rijeku
Foto: Wikimedia

U petak je Rijeku po prvi put posjetio kruzer “Norwegian Pearl” kompanije Norwegian Cruise Line (NCL). Ovaj luksuzni brod izgrađen je 2006. godine u brodogradilištu Meyer Werft u Papenburgu, Njemačka, i pripada NCL-ovoj “Jewel” klasi brodova, uz “Norwegian Gem”“Norwegian Jade” i “Norwegian Jewel”. Dolaskom “Norwegian Pearla”, Rijeku su posjetili gotovo svi brodovi iz ove skupine, a preostaje još samo “Norwegian Jewel”, prenosi portal Brodovi u Rijeci

Prošle godine, “Norwegian Gem” je nekoliko puta pristajao u Rijeci, dok je “Norwegian Jade” stigao jednom, u listopadu 2016. godine, kada je zbog jakog juga kruzer preusmjeren iz Splita. Tada je brodom zapovijedao Riječanin, kapetan Vanja Litović.

Foto: Brodovi u Rijeci

“Norwegian Pearl” ove će godine pristati u Rijeku još pet puta. Brod je dugačak 294 metra, širok 38 metara, i može primiti oko 2.400 putnika u 1.197 kabina. Za udobnost putnika brine se oko 1.100 članova posade.

Brod je stigao u sklopu 10-dnevnog kružnog putovanja koje je započelo u Trstu, a nakon Rijeke nastavlja prema Kopru, Dubrovniku, Kotoru, Krfu, Santoriniju, Mikonosu, te će prije povratka u Trst pristati i u Splitu.

Ponovni dolazak “Norwegian Pearla” u Rijeku planiran je za 13. srpnja, što će dodatno obogatiti ponudu kružnih putovanja ovog ljeta i potvrditi Rijeku kao atraktivnu destinaciju za velike kruzere.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.