1 min. čitanja

Noć tvrđava i bakarska noćna šetnja s Frankopanima!

Noć tvrđava i bakarska noćna šetnja s Frankopanima!
Foto: TZ Grada Bakra

"Noć tvrđava" prva je kulturno-turistička manifestacija koja se održava na utvrđenim spomenicima kulturne baštine na području Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a inicirana je kroz europski projekt FORTITUDE.

Ova šetnjica do starog grada Hreljina u organizaciji Turističke zajednice Grada Bakra i Grada Bakra besplatna je za posjetitelje i pogodna za odrasle i djecu u pratnji odraslih. Sastanak je na parkiralištu kod dječjeg vrtića u Hreljinu 10. svibnja u 19:30, kamo se i vraća dva sata kasnije.

- Obujte udobne cipele pogodne za šetnju prirodom, ponesite vodu za piće, svjetiljku i sjajno raspoloženje - napominju iz TZ bakar jer očekuje vas ni manje ni više nego frankopanska noćna avantura.

- Ugodna šetnja šumskom stazom uz blagi uspon, otkrivanje povijesnih pikanterija, noćno planinarenje, a sve pod budnim okom i razigranim vodstvom interpretatorice Ive Sille. Osvojimo zajedno hreljinsku tvrđavu. Putem ćemo saznati zanimljivosti o nekadašnjim vladarima Hreljina, članovima slavnih obitelji Zrinski i Frankopan i otključati neobične zagonetke koje nas očekuju na stazi. Hoćemo li zajedno odgonetnuti rješenja svih zagonetki? Hoćemo li stići do kraja staze prije negoli nas uhvati mrak? Hoćemo li se usuditi spustiti šumskom stazom pod okriljem noći - organizatori podižu uzbuđenje uoči ove noćne pješačke ture.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.