2 min. čitanja

Nitko se nije javio, pa HAC na četvrtom natječaju za prazno odmorište na A1 smanjuje doživljaje

Nitko se nije javio, pa HAC na četvrtom natječaju za prazno odmorište na A1 smanjuje doživljaje
Foto: Morski HR

Hrvatske autoceste po četvrti put su objavile natječaj u kojem u koncesiju daju odmorište Marune. No, ovoga puta su, nakon tri neuspjela pokušaja, ipak odlučili promijeniti uvjete koncesije za "Velebitsku kraljicu".

Prvo što su HAC napravile jest smanjenje cijene mjesečnog zakupa. Naime, u protekla tri natječaja budući je investitor HAC-u trebao isplaćivati 5.521,03 eura, a prema novom natječaju će budući investitor plaćati oko 1.500 eura manje, odnosno 4.027,26 eura, javlja Zadarski.hr.

Foto: Morski HR

Iz novog natječaja izbačen je i uvjet prema kojem investitor mora ukloniti drugu fazu objekta koja se odnosi na dodatne smještajne kapacitete za koje, prema objašnjenju iz HAC-a, nema interesa niti potrebe te čija izgradnja nije opravdana potražnjom korisnika autoceste.

Ostali uvjeti natječaja nisu se mijenjali pa će tako koncesija trajati 25 godina, a investitor će nakon sklapanja ugovora dobiti rok od godinu i pol dana za dovršetak izgradnje I. faze objekta te početak obavljanja djelatnosti smještaja, trgovine i ugostiteljstva.

Ovo odmorište, popularnog naziva "Velebitska kraljica", bila je investicija hrvatskog kralja pršuta Mladena Nekića, koji je 2006. godine s tvrtkom "Mataš M.N.“ od HAC-a za 32.000 kuna mjesečno dobio pravo na koncesiju. Njegova se tvrtka vrlo brzo našla u problemima pa je Nekić ugovor s HAC-om prebacio na svoju drugu tvrtku "Jasen". No i ta se tvrtka ubrzo našla u sličnim problemima.

Marune su godinama zjapile zapuštene, a HAC-u još uvijek nije pošlo za rukom pronaći onoga tko će se uhvatiti u koštac s ovim projektom. Prva tri natječaja poništena su jer se na njih nitko nije javio, a hoće li ista sudbina zadesiti i četvrti natječaj, znat će se 14. lipnja kada će se u prostorijama HAC-a održati javno otvaranje ponuda.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.