4 min. čitanja

NITKO GA NE ŽELI KUPITI - MUP obnavlja licitaciju za brod Sveti Mihovil

NITKO GA NE ŽELI KUPITI - MUP obnavlja licitaciju za brod Sveti Mihovil
Foto: navyworld/narod/ru / Ilustracija

Na temelju Odluke Vlade Republike Hrvatske  o prodaji rashodovane nefinancijske imovine, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, objavljuje Drugi javni poziv za prodaju policijskog plovila putem licitacije.

Radi se o policijskom plovilu P-101 „Sveti Mihovil“

  • Godina proizvodnje 1999.
  • dužina 24,6 m; širina 6 m; gaz 1,18 m
  • broj šasije HRB BROJ 15397
  • dva glavna pogonska motora MTU 16V 2000 M90 max. snage od 2404 kW

Plovilo je proizvedeno u Vela Luci, u brodogradilištu Greben. Izrađeno je od stakloplastike, gliserske forme trupa s izraženim dubokim V (forme) koja omogućava plovidbu punom snagom po moru jačine 3 po WMO-u, a smanjenom snagom po moru jačine 5. Trup je od čistog jednostrukog laminata, a paluba i nadgrađe su u sendvič izvedbi s jezgrom od ekspandiranog PVC-a. Osim vodonepropusnim pregradama, plovilo je ukrućeno i rešetkastim nosačima.

Paluba je ravna bez krajnje bočne ograde kako bi prijelaz na druga plovila po nemirnom moru bio što lakši, a za sigurnost kretanja su ugrađeni brojni rukohvati od nehrđajućeg čelika. Na krmenom dijelu se nalazi gumenjak s plastičnim dnom, a na palubu ga podiže dizalica. Nadgrađe je podijeljeno u tri cjeline: palubni toalet, mali salon i prostor kormilarnice. Osim iz kormilarnice brodom se može upravljati s flybridgea koji je opremljen osnovnim instrumentima. Iz kormilarnice se stepenicama silazi u potpalublje koje se sastoji od dvije cjeline: prostor za boravak posade u prednjem i strojarnice u stražnjem dijelu. Prostor za posadu se sastoji do velikog  salona, potpuno opremljene kuhinje, spremišta, hodnika te kabina i kupaonica.

Vrijednost 2,8 milijuna, a početna cijena 2,24 milijuna kuna

Brod se nalazi u raspremi od 2018. godine u luci Lora u Splitu. Brod se prodaje u viđenom stanju. Procijenjena tržišna vrijednost broda  je 2.800.000,00 kn.

2.POČETNA PRODAJNA CIJENA ZA JAVNU LICITACIJU:

Početna cijena za plovilo iznosi 2.240.000,00 kn.
Tijekom javne licitacije početna cijena može se podizati za minimalni iznos od 5.000,00 kn.


3.JAMČEVINA

Javnoj licitaciji mogu sudjelovati pravne i fizičke osobe pod uvjetom da plate jamčevinu u iznosu od 112.000,00 kn što je 5% početne cijene.
Uplata jamčevine vrši se na račun Državnog proračuna Republike Hrvatske, IBAN:   HR1210010051863000160; MODEL: HR63; POZIV NA BROJ: 9725-713-22888
Ponuditeljima će se jamčevina vratiti u roku od 8 dana od dana licitacije.
Jamčevina se ne vraća ponuditeljima koji nisu pristupili licitaciji.

4.MJESTO I VRIJEME PREDVIĐENO ZA RAZGLEDANJE PLOVILA

Plovilo se može pregledati dana 14. listopada 2022. godine od 08.00 do 10.00 sati u luci Lora u Splitu.

5. MJESTO I UPUTA O PROVOĐENJU JAVNE LICITACIJE

Javna licitacija, uz nazočnost zainteresiranih fizičkih osoba te ovlaštenih predstavnika pravnih osoba koja su se prijavila za javnu licitaciju uplatom jamčevine, održat će se dana 14. listopada 2022. godine s početkom u 12.00 sati u luci Lora u Splitu.

Javnom licitacijom plovilo se prodaje ponuditelju koji je ponudio najvišu cijenu u skladu s uvjetima sadržanim u pozivu za javnu licitaciju.
Za javnu licitaciju ponuditelji moraju priložiti:

  1. Presliku identifikacijske isprave (za fizičke osobe preslika osobne iskaznice; za pravne osobe izvadak iz sudskog odnosno obrtnog registra),
  2. Punomoć o zastupanju, ukoliko licitaciji prisustvuje ovlašteni opunomoćenik
  3. Dokaz o izvršenoj uplati jamčevine
  4. Broj računa za potrebe povrata iznosa jamčevine

O provedbi postupka javne licitacije Povjerenstvo vodi zapisnik u koji unosi sve podatke o načinu i tijeku licitacije.

Povjerenstvo provodi licitaciju na mjestu i u vrijeme objavljeno u javnom pozivu uz provjeru prisutnosti osoba koji ispunjavaju uvjete za sudjelovanje kao ponuditelji na licitaciji.
Na početku licitacije Povjerenstvo obavještava ponuditelje da imaju pravo izjavljivati prigovore na tijek licitacije zaključno do završetka licitacije. Povjerenstvo se o prigovorima izjašnjava odmah, što unosi u zapisnik.

Povjerenstvo obavlja usmeno nadmetanje na način da voditelj nadmetanja otvara nadmetanje, upoznaje ponuditelje s postupkom nadmetanja, određuje minimalno dizanje cijene dok za maksimalni iznos nema ograničenja. Voditelj nadmetanja će po prestanku nadmetanja pozvati tri puta ponuditelje da korigiraju ponudu. Nakon trećeg poziva bit će odabrana ona ponuda  s najvišom zadnjom ponuđenom cijenom, koju Povjerenstvo unosi u zapisnik.

Zapisnik potpisuje Povjerenstvo te u slučaju da je licitacija uspjela, i kupac. Potpisivanjem zapisnika, licitacija se smatra izvršenom.

S ponuditeljem koji ponudi najvišu cijenu Ministarstvo unutarnjih poslova  sklopit će ugovor o kupoprodaji plovila temeljem kojeg je ponuditelj u obvezi isplatiti kupoprodajnu cijenu, umanjenu za jamčevinu, u roku od 15 dana od zaprimanja računa prodavatelja. Kupac je u obvezi preuzeti plovilo u posjed u roku određenom Ugovorom o kupoprodaji, a po isteku roka, ukoliko kupac ne preuzme plovilo u posjed, snosit će troškove ležarine.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Država prodaje dotrajali policijski brod Sveti Mihovil | | Morski HR
Na današnjoj sjednici ministar Božinović iznio je i prijedlog da Vlada Republike Hrvatske donese Odluku o prodaji rashodovane nefinancijske imovine, odnosno policijskog plovila, te da zaduži
PRODAJE SE POZNATI POLICIJSKI BROD Možete ga kupiti za 2,8 milijuna kuna!
Vlada je odlučila prodati rashodovani policijski brod pod oznakom P-101 koji nosi ime Svetog Mihovila. Još 2021. godine ministar unutarnjih poslova Davor Božinović predložio je Vladi prodaju ovog broda, no nitko nije bio zainteresiran, pa se sada ponovno našao na licitaciji. Riječ je o plovilu za k…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.