2 min. čitanja

Ni nakon 5 godina nisu završeni radovi na uređenju obale Male Neretve

Ni nakon 5 godina nisu završeni radovi na uređenju obale Male Neretve
Foto: Regionalni dnevnik

OPUZEN - Radovi na uređenju obale Male Neretve u Opuzenu i općini Slivno počeli su prije pet godina i još nisu završeni. Iako je riječ o jednom od najvećih projekata u dolini Neretve stanovnici ulica uz obalu negoduju jer, kako kažu, žive u neprihvatljivim uvjetima.

Investicija vrijedna tadašnjih 90 milijuna kuna. Obuhvaća čak tri projekta - uređenje obale i šetnice, izgradnju kanalizacije i uređenje kolničke infrastrukture. Investitor su Hrvatske vode, dok lokalna samouprava ima samo deset posto udjela. Stanovnici čak triju ulica ovaj su projekt pozdravili, no zbog kolnika strpljenja više nemaju.

- Velike su štete na automobilima, velike su štete na objektima. Zimi tu gacamo po kaljuži, ljeti se gušimo u prašini, djeca ne mogu normalno ići u školu - govori Darko Utovac iz Vlake za Regionalni dnevnik.

- Ne možemo ni izaći na ulicu s djecom, ne možemo razgrnut robu. Sve nam je puno prašine, kuća nam je katastrofa - naglašava Suzana Bjeliš iz Opuzena.

- Ljudi imaju problema s disanjem, ne možemo više ni po kiši ići - kaže Monika Čović iz Opuzena.

- Ja ne mogu voziti romobil, jer još nije napravljena cesta - nesretan je Šime iz Opuzena.

Odgovore na pitanja tražili su kažu od lokalne samouprave. Nakon mnogih obećanja o mogućem dovršetku ceste gradilište je dugo bilo bez radnika, a asfalta nigdje.

- Moramo imati razumijevanja, moramo znati da je došlo do promjene izvora financiranja tijekom izvođenja kanalizacijskog sustava, gdje su započele s financiranjem Hrvatske vode s nacionalnim sredstvima, a nakon toga se prešlo na europska sredstva - naglašava Smiljan Mustapić, načelnik općine Slivno.

Isprepleteni projekti jedan su od ključnih razloga kašnjenja investicije, no čini se da bi stanovnici jedne od ulica Zrinskih i Frankopana uskoro mogli doći na svoje, a do kraja cijelog projekta ipak će se pričekati do ljeta.

- Sad je ovaj tjedan i sljedeći tjedan lijepo vrijeme pa se nadamo da ćemo završiti tu Zrinsko- frankopansku ulicu i onda početi Ulicu Alojzija Stepinca i Ulicu bana Josipa Jelačića - govori Ivan Mataga, gradonačelnik Opuzena.

- Samo neka se završi, neka dođe taj asfalt, neka vidim to crno - rekao je Pavo Rešetina iz Opuzena.

Ovaj dio doline Neretve dobit će sliku obale kakvu priželjkuju i puno veći gradovi. Uz novu šetnjicu i cestu mještani se nadaju da će brzo zaboraviti na muke koje su za njih mogle trajati i kraće, piše Regionalni dnevnik.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.