2 min. čitanja

NEVJEROJATNO! Putnici za Anconu će čekati jer će brod Marko Polo danas služiti za domjenak!

NEVJEROJATNO! Putnici za Anconu će čekati jer će brod Marko Polo danas služiti za domjenak!
Foto: Roberta F. / Wikimedia

RIJEKA - Redovna brodska linija između Splita i talijanske Ancone, koju u zimskom periodu dva puta tjedno održava Jadrolinija sa svojim najvećim brodom Marko Polo, otkazana je za blagdan svetog Nikole

Upravo danas Marko Polo stiže u Rijeku i na njemu će se održati prigodni domjenak ove državne tvrtke.

U samoj Jadroliniji ne potvrđuju da ove dvije informacije nisu međusobno povezane, no nekoliko sugovornika tportala upozorilo je na krajnje neobičnu podudarnost i tvrde da se radi o demonstraciji neracionalnog trošenja javnih resursa s jedne, odnosno nebrizi za potrebe putnika s druge strane.

- Čak nekoliko dana ranije javili su nam da je isplovljavanje otkazano te da nisu uspjeli pronaći zamjenski brod. To je zvučalo čudno, a sve je postalo jasnije kada je stigla informacija da se upravo na njemu organizira blagdansko primanje u organizaciji same tvrtke. Dakle, umjesto da prevozi putnike za Italiju, on će poslužiti za čašćenje. Radi šnicle ubijaju vola - rekao je za tportal jedan od iznerviranih nesuđenih putnika za Anconu ove srijede navečer.

Brodska linija između Splita i ovog talijanskog grada u ljetnim mjesecima dovodi tisuće turista, no važna je i tijekom zime jer - premda je rjeđa - služi uglavnom za prijevoz kamiona s teretima koji time izbjegavaju cjelonoćnu vožnju cestama. I ranije se znalo dogoditi otkazivanje iz različitih razloga, ali državni brodar osigurao bi alternativu i angažirao zamjenski brod - u posljednje vrijeme 'Moby Zaza' kompanije SNAV.

Što kaže Jadrolinija

Ovog tjedna to se nije dogodilo.

Informacija da će se upravo na Marku Polu održati prigodni domjenak u organizaciji ove državne tvrtke, koji se organizira svake godine upravo na svetog Nikolu, tportalu je potvrđena od nekoliko sugovornika koji su dobili poziv na taj događaj.

O razlozima otkazivanja polaska iz Splita za Anconu, kao i o spomenutom domjenku te zašto nije osiguran zamjenski brod za ovu liniju, upitana je Jadrolinija. Odgovorili su na sva pitanja osim na onom o - domjenku.

- Otkazano je jedno polazno-povratno putovanje radi nedostatnog broja rezervacija na konkretan datum te su svi putnici s kojima se kontaktiralo prihvatili ponuđene opcije povrata novčanih sredstava ili novog datuma putovanja.

Zamjenski brod u Split dolazi 7. prosinca te će se nastaviti s redovnim održavanjem linije, a Marko Polo, prema planu, odlazi na redovni godišnji remont - dodaju u ovoj državnoj tvrtki.

Sam brod noćas je iz Ancone krenuo u noćnu plovidbu prema Splitu, a kada jutros obavi iskrcaj, kreće u Rijeku kako bi poslužio za korporacijsko primanje i gozbu.

Putnici će čekati.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.