1 min. čitanja

Nepokretnu ženu umjesto dva kvarta od bolnice u Splitu, sanitet odvezao na Vis

Nepokretnu ženu umjesto dva kvarta od bolnice u Splitu, sanitet odvezao na Vis
Foto: RTL / Screenshot

SPLIT/VIS - Uobičajeni bolnički otpust pretvorio se u propust. Umjesto u Split, i to dva kvarta od splitske bolnice, 74-godišnja pacijentica je sanitetskim prijevozom iz splitskog KBC-a prebačena na otok Vis.

Iako joj je adresa prebivališta na otoku, posljednjih mjeseci boravila je u Splitu, kod obitelji koja tvrdi kako ih o otpustu iz bolnice nitko nije obavijestio.

Poziv su dobili od vozača saniteta tek kada su staricu dovezli na Vis i shvatili da na adresi ne živi nitko.

- Da je majka dvanaest sati putovala trajektom u jednom smjeru, vraćala se u drugom smjeru u Split samo zato što je netko napravio jako veliki propust u toj bolnici. Neshvatljivo mi je kao liječniku da se takvi propusti uopće mogu dogoditi - poručio je sin pacijentice Matko Božić za RTL.

O svemu se očitovala i bolnica.

- Njena adresa na Visu jedina je službena adresa u medicinskoj dokumentaciji. S navedene adrese je dovezena na liječenje i pacijentica je sama potvrdila da ju se na tu adresu treba vratiti - poručili su iz bolnice.

Da je došlo do organizacijskog propusta, zaključak je i županijskog Povjerenstva za prava pacijenata koje se odmah sastalo.

Obitelj angažirala odvjetnika

Obitelj je odlučila angažirati i odvjetnika i napisati pritužbu bolnici i Ministarstvu.

- Dogodilo se sada mojoj majci, sutra se može dogoditi nekom drugome. Ovdje u sustavu te bolnice nešto ne funkcionira. Ljudi moraju shvatiti da se nešto drastično mora promijeniti - upozorava sin pacijentice.

Iako slovi kao jedna od najstručnijih bolnica u Hrvatskoj, kojoj gravitira veliki broj pacijenata, propust iz ove priče ne amnestira ih od odgovornosti.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.