1 min. čitanja

NESTALI VIJETNAMAC Pretražili "pola" Pacifika pa ga našli gdje nitko nije očekivao!

NESTALI VIJETNAMAC Pretražili "pola" Pacifika pa ga našli gdje nitko nije očekivao!
Foto: Depositphotos

Neobična situacija dogodila se kada je kapetan broda "Daiwan Glory" prijavio nestanak jednog od mornara, 39-godišnjeg Vijetnamca.

Nakon prijave nestanka krenula je akcija potrage u kojoj je sudjelovala američka obalna straža. Pretraženo je na stotine milja pacifičkog bespuća oko Guama, ali mornaru nije bilo ni traga. Posada je nestanak prijavila 25. lipnja,a izvijestili su kako je Vijetnamac zadnji put viđen u narančastom radnom odijelu i nakon toga mu se izgubio svaki trag. Logično, pretpostavili su da je pao u more i čitava je uzbuna oko potrage krenula. Da stvar bude gore, zbog udaljenosti spasioca i broda komunikacija je bila dodatno otežana i odvijala se uglavnom preko emaila. Uz Amerikance potrazi su se pridružili i brodovi u blizini pa čak i australska vojska. Svi u nadi da će pronaći nesretnog čovjeka, piše The Maritime Executive.

I pazite onda obrata! Nakon bjesomučne potrage nestali Vijetnamac je nakon nekoliko dana pronađen - na brodu, tj. ogromnom teretnom brodu za prijevoz rasutog tereta na kojem je i plovio. Posada ovaj nestanak nije mogla objasniti i nikome nije jasno kako je i zašto ovaj čovjek toliko sati neprimijećen boravio negdje na teretnjaku na kojem je i plovio.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.