1 min. čitanja

Neobična svjetla na nebu iznad Kvarnera: “Bilo bi lijepo da su Djeda Mrazovi”

KRK – Na nebu iznad otoka Krka u Badnju večer pojavio se niz pravilnih svjetala koje je primijetilo mnoštvo stanovnika. Mnogi od njih su ovu pojavu i fotografirali i komentirali, a neki pustili mašti na volju: “S obzirom na datum, bilo bi dobro da su Djeda Mrazovi”.

– Jel’ možda netko vidio ovo na nebu pred nekih 10 minuta?!? (gledano s Krka u pravcu zapada). Niz od najmanje 12 objekata letjelo je u konstantnoj formaciji u smjeru sjeveroistoka, i potom bi nestajali (ili gasili svjetla) kad bi došli u blizinu zenita.

Logična je pretpostavka da se radi o avionima, moguće vojnim, ali puno ljepše objašnjenje, s obzirom na datum, bi bilo da su to ustvari Djeda Mrazovi. Samo… zašto ih je toliko!? Zar sam tolike godine živio u zabludi, misleći da postoji samo 1 ?!?! – upitao se Darko Duda na Facebooku.

Ubrzo su mnogi primijetili istu pojavu, pa počeli tražiti logičko objašnjenje.

Ne bi Vam željeli kvariti čaroliju u maštanju o tome što bi stvarno moglo biti, no čini se da su kolege iz Regional Expressa bili najbliže istini:”Radi se o preletu Starlink satelita,izgledaju kao zvijezde poslagane u istom razmaku i putuju vrlo brzo…”, napisali su u pojašnjenju.

No što god bilo, ne dajte da Vam išta razbije čaroliju Badnje večeri i Božića. Sretan i blagoslovljen Božić, dragi čitatelji!

https://www.facebook.com/RegionalExpress.Istra/photos/pb.132492603475786.-2207520000../2759150344143319/?type=3&theater

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.