1 min. čitanja

Nastavlja se rekonstrukcija luke Malinska

Nastavlja se rekonstrukcija luke Malinska
Foto: Facebook / TZ Malinska

MALINSKA – Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina sastao se s načelnikom Općine Malinska-Dubašnica Robertom Antonom Kraljićem na temu razvojnih projekata Općine koja spada među 10 najrazvijenijih u Hrvatskoj. Tako je bilo riječi o razvoju Luke Malinska, gdje su već dovršeni radovi izgradnje i rekonstrukcije obalnog zida te uređenje šetnice uz obalu, investicije vrijedne preko 4 milijuna kuna sufinancirane od strane Primorsko-goranske županije, Općine te Županijske lučke uprave Krk.

U planu je nastavak uređenja lukobrana i zaštite luke Malinska, projekta za koji je idejno rješenje izradila Županijska lučka uprava Krk, a planira se kandidirati za financiranje europskim sredstvima. Njime će se postići bolja zaštite lučkog područja od utjecaja mora i vjetra, kao i povećanje broja vezova.

Načelnik Malinske, Anton Kraljić je istaknuo i kako su u tijeku radovi na Maritimnom centru, investiciji vrijednoj 11 milijuna kuna koju u cijelosti financira Općina, a postav će se sufinancirati kroz EU projekt Arca Adriatica u kojem je Primorsko-goranska županija vodeći partner.

Od zajedničkih projekata župan je podsjetio kako Općina zajedno sa Županijskom upravom za ceste kreće u uređenje lokalne trase od Sv. Ivana do Šepića, a u tijeku je i priprema dokumentacije za navodnjavanje polja Dubašnice.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.